NEAΑΓΩΝΕΣ

Formula E, σχεδόν έτοιμη η ηλεκτρική φόρμουλα!

 Formel-E-STR-7

Η θεωρία τελειώνει σιγά σιγά για τη Formula E, την ηλεκτρική φόρμουλα, που το 2014 θα είναι η πρώτη αγωνιστική της σαιζόν.

Έτσι στα πλαίσια της έκθεση της Φρανκφούρτης ο πρόεδρος της FIA Jean Todt παρουσίασε ζωντανό και όχι virtual σε κάποια οθόνη, το μονοθέσιο που βαφτίστηκε SRT_01E.  To μονοθέσιο έχει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, η McLaren παρέχει τον ηλεκτροκινητήρα (προοριζόταν αρχικά για την P1), το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά, η Williams τις μπαταρίες και το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, τα λάστιχα (σε ζάντες 18 ιντσών) που είναι τα ίδια για στεγνό και βρεγμένο παρέχει η Michelin, ενώ τη συνολική ευθύνη του πρότζεκτ έχει η Renault Sport.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την 1η σαιζόν οι συσσωρευτές των μονοθεσίων θα φορτίζονται κανονικά από την πρίζα, ενώ τη 2η η φόρτιση θα γίνεται ασύρματα. Επίσης από τη στιγμή που η ενέργεια των μπαταριών διαρκεί για μόλις μισή ώρα οι οδηγοί θα πρέπει να αλλάζουν αυτοκίνητο. Έτσι από τη στιγμή που συνολικά οι ομάδες θα είναι 10 και οι οδηγοί από 2 απαιτούνται συνολικά 40 μονοθέσια. Μέχρι στιγμής επίσημα συμμετοχή έχουν δηλώσει οι Drayson Racing, China Racing και Andretti Motorsports, ενώ γίνεται προσπάθεια στη Formula E να μετέχουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!