ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αυστραλίας: Θρίαμβος Ogier!

rally australian 20134

Ο Sebastien Ogier ήταν ο θριαμβευτής του 10ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που διεξήχθη στα εδάφη της Αυστραλίας…

Ωστόσο, μια απρόσμενη εξέλιξη στην τελευταία ειδική δεν επέτρεψε στον Γάλλο να πανηγυρίσει ταυτόχρονα και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι τις αρχές Οκτώβρη και τον αγώνα της πατρίδας του, όπου θα χρειαστεί μόλις έναν βαθμό για να διαδεχθεί τον Sebastien Loeb στην κορυφή του WRC. Ο Ogier ήταν καταιγιστικός στην Αυστραλία παίρνοντας τις 19 από τις 22 ειδικές του αγώνα και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με τεράστια διαφορά από τον 2ο.

Πριν τον αγώνα, ο 29χρονος οδηγός της Volkswagen έπρεπε να συγκεντρώσει 9 παραπάνω βαθμούς από τον Thierry Neuville για να φύγει Πρωταθλητής από την Αυστραλία. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα τα κατάφερνε καθώς ο Βέλγος βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής πριν μπουν στην Power Stage. Εκεί, ο μέχρι εκείνη τη στιγμή 2ος Mikko Hirvonen είχε κλαταρισμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από ένα λεπτό επιτρέποντας τον Neuville να κερδίσει μια θέση στην κατάταξη και να αναβάλει την στέψη του Ogier.

Εδώ μπορείτε να δείτε την κατάταξη στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών ενώ το επόμενο ράλι είναι στις 6 Οκτωβρίου στην  Γαλλία.

Πηγή: wmotors.gr

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button