NEA

VW, διαθέσιμο το ταχύτερο ντίζελ Golf παραγωγής!

Volkswagen-Golf_GTD_2014_caroto (8)

Ακολουθώντας την φιλοσοφία του Golf GTI, το νέο Golf GTD εφοδιάζεται με έναν από τους πιο ισχυρούς ντίζελ της αγοράς με ισχύ 184 ίππους!

Προσφέρει ροπή 380 Nm στις 1.750 – 3.250 σ.α.λ., αναπτύσσει με μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και επιτάχυνση (0-100) σε 7,5 δευτ. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτές επιδόσεις συνδυάζονται με μέση κατανάλωση 4,2 λίτρα / 100 χλμ. και εκπομπές ρύπων CO2 μόλις 109 γρ./χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προαιρετικά με 6άρι DSG που είναι αυτόματο αλλά και με χειροκίνητη εν σειρά λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη γενιά του Golf BlueMotion (2007), μοντέλο ορόσημο κατανάλωσης για την εποχή του, διέθετε κινητήρα πετρελαίου 1.6 TDI – 105 hp με κατανάλωση 4,5 λίτρα / 100 χλμ. Με το νέο Golf GTD, η Volkswagen παρουσιάζει ένα μοντέλο παραγωγής με 79 ίππους περισσότερους, κατά 40 χλμ./ώρα γρηγορότερο, το οποίο καταναλώνει ταυτόχρονα 0,3 λίτρα / 100 χλμ. λιγότερο.

Το 3θυρο Golf GTD κοστίζει 31.500 ευρώ και με απόσυρση 28.700, και το 5θυρο αντίστοιχα 32.600 και 29.800 ευρώ. Η επιπρόσθετη χρέωση του κιβωτίου DSG ανέρχεται σε 2.300 ευρώ.

Εξωτερικός σχεδιασμός. Στο μπροστινό μέρος του νέου Golf GTD κυριαρχεί η χαρακτηριστική κυψελωτή μάσκα με το έμβλημα GTD. Η ανθρακί γρίλια στη βάση της μάσκας προσδίδει τον διαφοροποιημένο χαρακτήρα του Golf GTD, ενώ σε συνδυασμό με φώτα Top Xenon η γρίλια επιμηκύνεται νοητά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων. Τέλος, οι νέας σχεδίασης προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED ολοκληρώνουν τον δυναμικό σχεδιασμό του στο εμπρός τμήμα.

Tο λογότυπο GTD τοποθετείται και στα πλευρικά του αμαξώματος, στα 2 μπροστινά φτερά καθιστώντας αδιαμφισβήτητη την παρουσία του. Τα 2 λογότυπα εφάπτονται το πλευρικού νεύρου το οποίο καταλήγει στα πίσω φωτιστικά σώματα. Το νέο Golf GTD εξοπλίζεται με νέες – αποκλειστικής σχεδίασης – ζάντες αλουμινίου GTD. Στον βασικό του εξοπλισμού φέρει τις ζάντες 17 ιντσών Curitiba, ενώ προαιρετικά διατίθενται και ζάντες 18 και 19 ιντσών.

Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τα γνωστά από το GTI σκούρα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία σε συνδυασμό με την διπλή απόληξη της εξάτμισης (αριστερά του μαύρου διαχύτη) δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τέλος, η αεροτομή του νέου Golf GTD συνοδεύεται από πλευρικά σπόιλερ μαύρου γυαλιστερού χρώματος, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και ολοκληρώνοντας τον sport – elegant σχεδιασμό του μοντέλου.

Εσωτερικός σχεδιασμός. Σε απόλυτη αρμονία με το εξωτερικό, ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Golf GTD εκπέμπει τον διαφοροποιημένο χαρακτήρα του. Τα top sport καθίσματα εμπρός επενδύονται με την χαρακτηριστική ταπετσαρία με ανθρακί λεπτομέρειες. Ο λεβιές ταχυτήτων έχει το σχήμα μπάλας του γκολφ – στην χειροκίνητη έκδοση – ενώ τα μαύρα φιλέτα στις πόρτες και στο ταμπλό πλαισιώνουν τον πίνακα οργάνων αλλά και την 5,8 ιντσών έγχρωμη οθόνη αφής του Composition Media. Το σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι φέρει αντίστοιχα ανθρακί ραφές ενώ οι λεπτομέρειες αλουμινίου προδίδουν το σπορ DNA του. Στις εκδόσεις με κιβώτιο DSG, τα paddles αλλαγής ταχυτήτων είναι στον βασικό εξοπλισμό. Τέλος ο φωτισμός στον πίνακα οργάνων αλλά και το πακέτο εσωτερικού φωτισμού Ambient ολοκληρώνουν μοναδικά το εσωτερικό του νέο Golf GTD.

Το νέο Golf GTD, αντιστοίχως του GTI διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό

– BlueMotion Technology
– Ζάντες Αλουμινίου 17’’ Curitiba με σπορ ανάρτηση
– LED Προβολείς ομίχλης εμπρός
– Πίσω φώτα τεχνολογίας LED
– Top sport καθίσματα / υφασμάτινη ταπετσαρία Clark
– Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός / πίσω
– Δερμάτινο πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι GTD
– Εσωτερικός κρυφός φωτισμός Ambient
– Πακέτο Light & Sight
– 7 αερόσακοι
– Multicollision brake / Pre Crash / XDS / Fatigue Detection
– Ηλεκτρικό χειρόφρενο / Auto-Hold
– Cruise Control / Driving Profile Selection / Progressive Steering
– Climatronic
– Υπολογιστής ταξιδίου Color με έγχρωμη οθόνη TFT
– Composition Media / Bluetooth / USB / SD / Έγχρωμη οθόνης αφής 5,8’’

Προαιρετικά, διατίθεται ένα πακέτο εξοπλισμού αποκλειστικά για το Golf GTD με την εμπορική ονομασία Sport & Sound (WSS). Αυτό περιλαμβάνει:

– Ζάντες αλουμινίου “Nogaro” 7,5 J X 18 με ελαστικά 225 /40 / R18
– Δαγκάνες φρένων κόκκινου χρώματος
– Παραμετροποιητής ήχου κινητήρα κατά την επιτάχυνση – Sound Actuator

O παραμετροποιητής ήχου κινητήρα κατά την επιτάχυνση – εμπορική ονομασία Sound Actuator – διαφοροποιεί τον ήχο του κινητήρα που ακούγεται μέσα στην καμπίνα επιβατών, ανάλογα με την σχέση στο κιβώτιο αλλά και το οδηγικό προφίλ που έχει επιλεγεί μέσω του Driving Profile. Έτσι, επιλέγοντας τα προφίλ Normal και Eco, ένας ήπιος ήχος μεταφέρεται στην καμπίνα, ενώ στην επιλογή Sport ο ήχος αποκτά πιο δυναμική χροιά. Σε κάθε περίπτωση, ο ήχος αυτός μεταφέρεται μόνο στην καμπίνα, ενώ εξωτερικά δεν υπάρχει καμία διαφορά. Τέλος, όσο το Golf GTD επιταχύνει, τόσο ο ήχος ομαλοποιείται προκειμένου να διατηρείται η άνεση σε κορυφαία επίπεδα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!