ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

CTE, μπαταρίες ανάλογα με την χρήση!

Battery In Motion

Υπάρχουν μερικές πολύ απλές ιδέες που μπορούν να δώσουν λύσεις για όσο κρατήσει η μόδα των καθαρών ηλεκτροκίνητων. Όπως το Battery in Motion της CTE!

Battery In MotionΗ εταιρία CTE παρουσίασε το σύστημα Battery in Motion, μία απλή ιδέα που βασίζεται σε ένα docking station και ο χρήστης μπορεί να προσθαφαιρεί ανεξάρτητα στοιχεία της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το μέγεθος των στοιχείων δεν ξεπερνά σε μέγεθος όσο ένα τούβλο, ζυγίζει κάτι παραπάνω μιας και το καθένα φτάνει τα 6 kg ενώ ο οδηγός/χρήστης μπορεί να τα τοποθετήσει με γυμνά χέρια.

CTE Battery in Motion (2)Το καθένα από τα στοιχεία συσσωρευτή προσφέρει αυτονομία για περίπου 10 km και η απόδοσή των 0,6 kg/km είναι καλύτερη σε σχέση με του Nissan Leaf (με 0,8 kg/km). Οπότε αν σχεδιάζεις να διανύσεις 200 km χρειάζεσαι τουλάχιστον 20 στοιχεία που θα ζυγίζουν συνολικά 120 kg. Ωστόσο, αν η μετακίνησή σου είναι π.χ. στο γραφείο που απέχει 50 km θα χρειαστείς 5-6 στοιχεία τα οποία δεν επιβαρύνουν με επιπλέον βάρος την αυτονομία και φορτίζονται και πιο γρήγορα.

Πρόκειται για μία πραγματικά απλή και συνάμα έξυπνη ιδέα που βασίζεται στην αρχή του docking station ενώ έχει προβλεφτεί τα στοιχεία να εκφορτίζονται και φορτίζονται ομοιόμορφα ώστε να μην επηρεάζονται οι ιδιότητές τους (μνήμη, απόδοση κ.λπ.). Για να δούμε αν το Battery in Motion περάσει σε κάποιο ηλεκτροκίνητο παραγωγής καθώς πολλά σενάρια έχουν υπάρξει, μέχρι και ολόκληρα ανταλλακτήρια, από την Renault μέχρι και το πρόσφατο της Tesla.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!