NEA

VW XL Sport με κινητήρα Ducati!

Volkswagen-XL1_2014_23

O Ferdinand Piech παρουσίασε σε διάλεξή του στο Πολυτεχνείο της Βιέννης μία ευφάνταστη σπορ εκδοχή του XL1!

VW-XL-SPORT-1Όταν την ιδέα παρουσιάζει ο ισχυρός άντρας του ομίλου VW (που είναι και επίτιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου) αξίζει να αναφερθείς στο XL1, το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο του κόσμου με κατανάλωση 0,9 lt/100 km που κοστίζει 111.000 €! O Piech έκανε λόγο για μία διαφορετική εκδοχή, την XL Sport η οποία έχει αισθητά πιο κακισμένη εμφάνιση και τα ίδια κιλά με το βάρος να περιορίζεται στα 795 kg.

VW-XL-SPORT-3To ενδιαφέρον στην περίπτωση του XL Sport είναι ο κινητήρας των 1.200 cc ο οποίος προέρχεται από την Ducati Panigale και αποδίδει 190 PS και 123 Nm. Φυσικά, οι επιδόσεις θα είναι ισάξιες –αν όχι καλύτερες του υβριδικού συστήματος- έστω και αν η κατανάλωση ξεπερνά το ένα λίτρο. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αφέρεται στην παραγωγή του XL Sport σε αντίθεση με το XL1 που θα παραχθεί σε 250 κομμάτια (εκτός αν αυξηθεί η ζήτηση).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!