ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch, ένα στα τέσσερα θα είναι CVT!

CVT Bosch (1)

Η γερμανική εταιρία εκτιμά πως σε μερικά χρόνια το 25% των κιβωτίων θα είναι με τύπου CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενες σχέσεις…

CVT Bosch (2)Στην Ευρώπη δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επικρατήσουν όταν στην ασιατική και ειδικά στην ιαπωνική αγορά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ο λόγος για τα κιβώτια τύπου CVT τα οποία ξεχωρίζουν για την απλουστευμένη δομή τους μιας απαρτίζονται από δύο ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενες τροχαλίες με δυνατότητα αυξομείωσης του πλάτους έδρασης και έναν ιμάντα που τις γεφυρώνει.

CVT Bosch (3)Η σχετικά απλοϊκή τους κατασκευή είναι και φτηνή στην παραγωγή αλλά και πιο κόμπακτ εξυπηρετώντας την τοποθέτησή τους σε μικρά αυτοκίνητα πόλης. Για αυτούς τους λόγους η Bosch εκτιμά πως τα CVT θα κερδίσουν ακόμη περισσότερο έδαφος και μέχρι σήμερα ένα στα πέντε κιβώτια είναι αυτού του τύπου (σε παγκόσμια κλίμακα).

Βέβαια, σε διάφορες εταιρίες που εξειδικεύονται στην μετάδοση, όπως στην ZF έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και δεν θέλουν να ακούν για CVT με ότι συνεπάγεται η φασαριόζικη κατάσταση που δημιουργούν κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!