NEA

BMW 4 Convertible σε πρώτο πλάνο [vid]

BMW-4-Convertibl-2015-official (7)

Στο Λος Άντζελες θα κάνει πρεμιέρα η ανοιχτή έκδοση της Σειράς 4 η οποία μένει πιστή στην μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή…

Με κουπέ ή καμπριολέ μορφή η BMW 4 Convertible τελικά διαθέτει μεταλλική οροφή που απαρτίζεται από τρία κομμάτια σε αντίθεση με τις φήμες που ήθελαν την εταιρία υιοθετεί την υφασμάτινη οροφή. Τελικά, η BMW επιμένει στο σχήμα «CC» και κάνει ιδιαίτερο λόγο για την αναβαθμισμένη μόνωση που προσφέρει έως και 2 dB λιγότερα από το απερχόμενο μοντέλο (την BMW 3 Convertible) σε τέτοια επίπεδα θορύβου που είναι εφάμιλλα με εκείνα της αυτό της 4 Coupe.

Όπως είναι φυσικό στην τελευταία βασίζεται όλο το σασί της ανοιχτής «τεσσάρας» με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται στην οροφή και τις αλλαγές που αυτή επιφέρει. Έτσι, οι ζώνες ασφαλείας έχουν ενσωματωθεί στα καθίσματα καθώς και εξτρά σύστημα θέρμανσης για τον αυχένα οδηγού και συνοδηγού ώστε ο οδηγός να μπορεί να απολαμβάνει ξεσκέπαστος διαδρομές ακόμη και αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή.

Η μεταλλική οροφή είναι φυσικά ηλεκτροκίνητη και αναδιπλώνεται σε 20 sec, ακόμη και εν κινήσει αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 18 km/h. Κατά τα υπόλοιπα ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι Cd 0,28 ενώ από πλευράς πρακτικότητας όταν η οροφή μαζευτεί η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ περιορίζεται από τα 370 στα 220 lt. Για μεγαλύτερες μεταφορικές ανάγκες υπάρχει και άνοιγμα στην πλάτη του πίσω καθίσματος, ενώ μπορεί να διπλωθεί και ολόκληρη η πλάτη.

Η διάθεση της BMW 4 Convertible στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από το νέο έτος στις βενζινοκίνητες εκδόσεις 428i (245 PS, 0-100 σε 6,4’’, τελική 250, κατανάλωση 6,8) και 435i (206 PS, 0-100 σε 5,6’’, τελική 250) καθώς και στην ντίζελ 420d (184 PS, 0-100 σε 8,2”, τελική 235, κατανάλωση 5,1). Οι τιμές πώλησης στην Γερμανία ξεκινούν από 46.300€ με την 420d και κορυφώνονται στα 54.000€ στην έκδοση 435i ενώ θα υπάρχουν και διάφορα άλλα πακέτα εξοπλισμού συμπερλαμβανομένου και του Μ Sport.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!