NEA

Mercedes-Benz, το δικό μας θα είναι καλύτερο από το BMW i3!

mercedes b-class electric 2014 (1)

Η γερμανική εταιρία θα λανσάρει το 2014 στις ΗΠΑ την Β-Class Electric που θα είναι ένα πολύ καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος R&D.

mercedes b-class electric 2014 (2)Ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας & εξέλιξης Thomas Weber δήλωσε πως η ηλεκτρική εκδοχή της B-Class θα είναι πολύ πιο πρακτική και ρεαλιστική σαν αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Automotive News Europe. Η B-Class Electric είχε παρουσιαστεί την άνοιξη ενώ η τελική έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και στην Ευρώπη το φθινόπωρο.

mercedes b-class electric 2014 (3)Η B-Class Electric θα έχει αυτονομία 200 km και σε πραγματικές συνθήκες κίνησης όπως τονίζει ο Thomas Weber ενώ σημαντικά μικρότερος θα είναι ο χρόνος φόρτισης σε οικιακή πρίζα που θα μειώνεται στις τρείς ώρες. Οι επιδόσεις θα είναι ικανοποιητικές (κάτω από 8 sec για το 0-100) ενώ η τελική θα αγγίζει τα 160 km/h. Την κίνηση θα αναλαμβάνει ηλεκτροκινητήρας με ροπή 300 Nm ενώ τόνισε πως θα είναι σαν να οδηγείς ένα κανονικό αυτοκίνητο εμπαίζοντας ίσως το φουτουριστικό περιτύλιγμα του BMW i3. Σχέδια για επαυξητικό κινητήρα (range extender όπως είχε το concept car) δεν υπάρχουν δίχως όμως να αποκλείσει καμία πιθανότητα.

bmw i3 about price (2)Για την τιμή πώλησης ο εκπρόσωπος της Mercedes είπε πως θα είναι άκρως ανταγωνιστική ενώ στάθηκε στα paddles όπου ο οδηγός θα μπορεί να επιβραδύνει και να ανακτά ενέργεια χωρίς να χρησιμοποιεί το πεντάλ των φρένων.  Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το BMW i3 κοστίζει από 34.950€ στην Γερμανία και από 35.500€ στην Ισπανία. Αντίστοιχα το Nissan Leaf στοιχίζει από 23.790€ και 18.500€, το Renault Zoe από 21.700€ και 15.750€ (μάλιστα το ηλεκτρικό Renault Fluence στην Ισπανία στοιχίζει 21.100€).

bmw i3 about price (1)Στην Βρετανία όπου υπάρχουν από τις μεγαλύτερες κρατικές επιδοτήσει σε ότι αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το BMW i3 κοστίζει από 30.230€, περίπου 5.900€ περισσότερα από ένα Nissan Leaf και 11.800€ από ένα Renault Zoe. Μάλιστα, το βρετανικό Autocar τονίζει πως το i3 είναι ακριβότερο κατά περίπου έξι χιλιάρικα από την εξαιρετική 116d EfficientDynamics, ένα από οικονομικά μοντέλα της εταιρίας αλλά και γενικότερα στην premium κατηγορία. Πάντως, για κάθε τι υπάρχει και ένας αγοραστής, κάτι θα ξέρουν αυτοί.. στην Καλιφόρνια!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!