NEA

Άλλαξε χέρια η Fisker!

Fisker bought by an Asian investment group

Η αμερικανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων πωλήθηκε σε εταιρία ασιατικών συμφερόντων, σύμφωνα με το Reuters…

Γνωστή για το Karma η Fisker ήταν μία εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μεγάλες φιλοδοξίες και ιδρύθηκε το 2007. Στις αρχές του χρόνου βρέθηκε αντιμέτωπη με την χρεωκοπία (το 2012 δεν κατασκεύασε ούτε ένα αυτοκίνητο ενώ απέλυσε το περισσότερο προσωπικό της) και σίγουρα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει απέναντι στις υποχρεώσεις όπως η Tesla που βρίσκεται υπό την κηδεμονία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk.

Για την ώρα αυτό που είναι γνωστό είναι πως ο όμιλος Pacific Century πήρε το πράσινο φως από το τμήμα ενέργειας των ΗΠΑ για να αγοράσει την Fisker. Η πώληση έγινε μέσω δημοπρασίας έναντι 21,9 εκ. ευρώ και η ιδιοκτησία της Fisker πέρασε στον όμιλο που ανήκει στον Richard Li, τον γιο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία. Οπότε όλα μπορούν να αλλάξουν για την Fisker που σχεδιαστικά έχει να πει κάτι παραπάνω από τα αυτοκίνητα της Tesla…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!