NEA

Ford, πάει για Le Mans;

Ford Racing breaks Daytona speed record EcoBoost prototype  (1)

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ecoboost Daytona Prototype στην Daytona οι άνθρωποι της εταιρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχή στις 24 Ώρες του Le Mans!

Ford Racing breaks Daytona speed record EcoBoost prototype  (3)To πρωτότυπο αγωνιστικό EcoBoost Daytona Prototype της Ford που θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα United Sports Car Championship στις ΗΠΑ έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορική και διάσημη πίστα της Daytona. Μεταξύ αυτών και -το στοιχειωμένο εδώ και 25 χρόνια- ρεκόρ της μεγαλύτερη μέσης ταχύτητας των 338,55 km/h που ανήκε στον Billi Elliot (με Ford Thunderbird) από το 1987.

Ford Racing breaks Daytona speed record EcoBoost prototype  (2)To καινούργιο ρεκόρ το πέτυχε ο Colin Brown (ο οποίος δεν είχε καν γεννηθεί όταν ο Billi Elliot είχε πετύχει το δικό του) με το Ecoboost Daytona Prototype και μέση ταχύτητα 358,84 km/h). Επίσης, σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ για τα 10 km και τα 10 miles (16,1 km) με εκκίνηση από στάση.

Το Ford EcoBoost Daytona Prototype εξοπλίζεται με διπλοτούρμπινο V6 3.500 cc γενιάς EcoBoost ενώ πλέον οι ιθύνοντες της εταιρείας σκέφτονται πολύ σοβαρά τη συμμετοχή στις 24 Ώρες του Le Mans.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!