NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Aeromobil 2.5, ένα ακόμη ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Aero Mobile  Flying cars from Slovakia (15)

Λέμε ένα ακόμη ιπτάμενο καθώς πολλά έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες αλλά μέχρι να επινοηθεί η… αντιβαρύτητα τέτοιου είδους αυτοκίνητα μάλλον δεν θα δούμε!

Η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου πάει πολύ πίσω στον χρόνο καθώς ένα όχημα που μπορεί να κινείται στο έδαφος και όποτε χρειαστεί να… κόβει δρόμο στον αέρα, αναμφίβολα ακούγεται ιδανικό. Μάλιστα, πριν από 75 χρόνια ο Henry Ford είχε πει ως «τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έρχονται. Μπορεί να γελάτε αλλά έρχονται».

Από το 1940 έχουν περάσει πολλά χρόνια και παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες (όπως της Terrafugia) ακόμη «γελάμε» αφού τι νόημα μπορεί να έχει ένα τέτοιο όχημα που μάλιστα κοστίζει και πανάκριβα (το Terrafugia Transition κοστίζει 211.000€ και με προκαταβολή $10.000 μπορεί να μπείτε στη λίστα αναμονής).

Πολλοί είναι αυτοί όμως που δεν το βάζουν κάτω όπως η σλοβάκικη εταιρία Aerobomil (σ.σ. από Σλοβακία έχουμε δει και supercar, εμείς;) η οποία μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με το ιπτάμενο αυτοκίνητο παρουσίασε το δικό της πρωτότυπο Aeromobil 2.5 που βλέπετε στο βίντεο

Οι σχεδιαστές λένε πως το επόμενο Aeromobil 2.5 δεν θα έχει τόσο περίεργο σχήμα ενώ εμείς περιμένουμε η απογείωση του να μην φαίνεται τόσο ταραγμένη όσο στο βίντεο. Το τωρινό concept ζυγίζει μόλις 450 kg, έχει ταχύτητα πτήσης 200 km/h και τελική ως αυτοκίνητο 160 km/h, καταναλώνει βενζίνη, ενώ η αυτονομία του ως αεροπλάνο είναι 700 km και ως αυτοκίνητο 500 km.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!