NEA

Terrafugia, όλο και πιο κοντά στην παραγωγή!

transitionflyingmountainswm-med

Όπως φαίνεται η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου περνά σταδιακά από την υλοποίηση στην παραγωγή!

  • Το Transition είναι ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρία Terrafugia και διαθέτει έγκριση τύπου για να κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους αλλά και να απογειώνεται προς τους αιθέρες. Μάλιστα, πρόσφατα η αμερικανική εταιρία πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή πτήσης (πείτε το και test-drive ή test-fly) για την 2η γενιά του Transition η οποία διήρκησε περίπου 8 min.

SMS===> Flying cars: Με πετάς λίγο πιο κάτω;

  • Μετά το πρώτο τεστ η παραγωγή του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου βρίσκεται μόλις ένα χρόνο πριν την υλοποίησή της, σύμφωνα με τον Karl Detrix, τον ιδρυτή της Terrafugia. Η πτήση έγινε στο αεροδρόμιο Plattsburgh στη Νέα Υόρκη και το Transition κατάφερε να φτάσει σε ύψος 1.200 ft. Κατασκευαστικά το πλάτος του φτάνει περίπου τα 2,3 m ώστε να χωρά σε ένα γκαράζ αλλά όταν τα φτερά του αναπτύσσονται τότε το πλάτος ανέρχεται στα 8 m.

SMS===> Siemens, το πρώτο υβριδικό αεροσκάφος στον κόσμο!

  • Από εκεί και πέρα απαιτούνται περίπου 750 m για να απογειωθεί  με αυτονομία που μπορεί να αγγίξει τα 787 km. Ακόμη δύο εταιρίες προχωρούν στην κατασκευή και παραγωγή ιπτάμενων αυτοκινήτων, η ολλανδική PAL-V που εκτιμά πως το δικό της πρωτότυπο θα κάνει την παρθενική του πτήση το 2014 και η επίσης αμερικανική Moller International που έχει κατασκευάσει ένα όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

SMS===> Στον αέρα το flying car της Terrafugia!

  • Η τρελή ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου εξιτάρει αρκετούς εκκεντρικούς κροίσους που δεν έχουν χρόνο για πέταμα αλλάζοντας μεταφορικά μέσα για σχετικά κοντινές αποστάσεις. Ωστόσο, η εταιρία με έδρα την Μασαχουσέτη εκτιμά πως το ιπτάμενο αυτοκίνητό της μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από χομπίστες αλλά και για πιο πρακτικούς λόγους όπως η φύλαξη των συνόρων, για στρατιωτική χρήση, την αστυνομία κ.α.. Φυσικά ο χειριστής του Transition θα πρέπει εκτός από την άδεια κυκλοφορίας να έχει και δίπλωμα πιλότου με τουλάχιστον 20 h πτήσης. Όσο για το κόστος οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το Transition θα στοιχίζει 215.00€ ενώ υπάρχουν ήδη 100 παραγγελίες!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!