NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτή τη Ferrari Dino;

Ferrari Dino 308 GT4 artsaled (2)

Εσείς πιθανόν και τίποτα. Υπάρχει κάποιος όμως που έκοψε επιταγή 250.000 δολαρίων για να αποκτήσει την στραπατσαρισμένη Ferrari Dino της φωτογραφίας…

Ακόμη και στραπατσαρισμένη μπορεί κανείς να διακρίνει την γοητεία που μπορεί να κρύβει ένα από τα ομορφότερα και ταχύτερα κλασικά αυτοκίνητα όπως είναι η Ferrari Dino 308 GT4. Ανήκε στον καλλιτέχνη Bertrand Lavier ο οποίος το 1993 είχε ανακαλύψει την Dino στην κατάσταση όπως ακριβώς την βλέπετε στην φωτογραφία. Ο Γάλλος δεν επενέβη καθόλου και αυτό που βλέπετε είναι η έμπνευση του Bertone (με σχεδιαστή τον Marcello Gandini), κατασκευασμένη από την Ferrari και αλλοιωμένη από τους νόμους της φυσικής.

Η Ferrari Dino παράχθηκε σε περίπου 2.800 κομμάτια το 1976-1980 (την περίοδο 1973-1976 επωλείτο ως Dino) και ήταν το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας με V8 κινητήρα. Είχε χωρητικότητα 2.927 cc, απέδιδε στον πίσω άξονα 250 άλογα και είχε διάταξη 2+2. Παρόλο που μπορεί κανείς να βρει μία μεταχειρισμένη Ferrari Dino με περίπου 30-40 χιλιάρικα, την στραπατσαρισμένη Dino -ως έργο τέχνης- την αγόρασε ένας Τούρκος συλλέκτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ωστόσο, στην ίδια δημοπρασία που έγινε πριν από μερικές μέρες στο Παρίσι εν όψει της αρτιστικής έκθεσης FIAC, το Bloomberg αναφέρει μία ακόμη ενδιαφέρουσα είδηση όπως την αγορά ενός πίνακα του -γνωστού για τα γκράφιτι- Jean-Michel Basquiat από έναν Έλληνα συλλέκτη που κατέβαλε κάτι λιγότερο από 5.000.000 δολάρια για να τον αποκτήσει. Μήπως τον γνωρίζετε; :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!