NEA

Lexus, παγκόσμιο ντεμπούτο για το RC στο Τόκιο!

Lexus RC Tokyo motor show (6)

H ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει τέλη του μήνα ένα εντυπωσιακό κουπέ με την ονομασία RC…

Η Lexus μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστήσει ποτέ στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά αυτό δεν ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικότερα στην αμερικανική και ιαπωνική αγορά. Έτσι, με στόχο να προσελκύσει νέους πελάτες και να διευρύνει την γκάμα της, η πολυτελές θυγατρική της Toyota ετοιμάζεται για την παραγωγή ενός δυναμικού πισωκίνητου κουπέ που στο μέλλον ίσως και να συνδυαστεί με τούρμπο κινητήρες.

Προς το παρόν το RC που θα δούμε στο Τόκιο στην έκδοση RC 350 θα εξοπλίζεται με V6 3.5 μοτέρ ενώ στην έκδοση RC 300 hο κινητήρας των 2,5 lt θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Η Lexus λέει πως τον επόμενο χρόνο θα ανακοινωθούν και οι ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκδόσεις που θα συνδυαστούν με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του RC παραγωγής.

Το μήκος του RC φτάνει τα 4,695 mmκαι βασίζεται σε δάπεδο με μεταξόνιο 2730 mm. Σχεδιαστικά, η αιχμηρή εμφάνιση με τα LED και την μεγάλη μάσκα παραπέμπει στο πρωτότυπο LF-LC που είχαμε δει πέρυσι στο Detroit ενώ καλούπι συνάδει με την κλασική συνταγή ενός κουπέ με την premium υπογραφή της Lexus. Εις τα ενδότερα επικρατεί προσγειωμένη άποψη με σπορ διάθεση και με τυπική εικόνα Lexusμε τον επιλογέα προς το μέρος του οδηγού ενώ σαν παραφωνία μοιάζει το αναλογικό ρολόι.

Φυσικά, υπερπλήρης θα είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός με συστήματα πολυμέσων και οθόνη αφής, κάτι που δικαιώνει την Lexus που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια touch screen, μια τάση που τώρα έχουν υιοθετήσει πολλοί κατασκευαστές. Μάλιστα, τα καθίσματα του RC περιέχουν ειδικό αφρό -όπως τα αγωνιστικά- για βέλτιστη συγκράτηση του σώματος αλλά και άνεση. Λίγο υπερβολικό το τελευταίο για ένα βολτάδικο κουπέ Lexus…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!