NEA

Τούρμπο κινητήρας για την Lexus τέλη 2014!

Lexus-IS_2014_1000

Η Lexus ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς…

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές είναι οι πρωτοστάτες του περιβόητου downsizing και σύντομα το ίδιο δόγμα πρόκειται να ασπαστούν και μερικοί από τους τελευταίους των… ατμοσφαιρικών όπως είναι οι Honda και Toyota. Και οι δύο εταιρίες έχουν δύο μεγάλα κοινά: διαθέτουν εξαιρετικούς πετρελαιοκινητήρες στην γκάμα τους, η δε Toyota τον 1.4 D-4D και η Honda τον 1.6 i-DTEC.

Άρα υπερτροφοδότηση υπάρχει αλλά όχι για τους βενζινοκινητήρες… Κάτι που δεν θα κρατήσει  και πολύ μιας και η υπερτροφοδότηση σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες (άμεσο ψεκασμό, start/stop κ.α.) ταιριάζει γάντι στον κύκλο NEDC που με νύχια και δόντια θέλουν να κρατήσουν κυρίως οι Γερμανοί κατασκευαστές ακόμη και για την επόμενη δεκαετία.

Το Twin-Scroll και η υπόλοιπη τούρμπο παρέα!

Έτσι, είναι θέμα χρόνου να δούμε τούρμπο μοτέρ τόσο από την Honda (η οποία εδώ και καιρό δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική με τα αειθαλή πλέον 1.33 και 1.8 i-VTEC σύνολα) όσο και από την Toyota. Όσον αφορά την τελευταία η υιοθέτηση της υπερτροφοδότησης φαίνεται πως θα ξεκινήσει ή θα γίνει παράλληλα με την Lexus μιας και τέλη 2014 θα δούμε νέο τούρμπο δίλιτρο που θα αντικαταστήσει τον άκαιρο 2.5 V6 στο IS 250, σύμφωνα με την εφημερίδα Automotive News.

Πως λειτουργεί το VTEC της Honda;

Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στο νέο RAV4 ενώ με τον καιρό θα υπάρξουν και μικρότερες υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις. Από ότι φαίνεται, από το τούρμπο δεν γλυτώνει κανείς και ούτε προβλέπεται μέχρι το τέλος της δεκαετίας αφού η εφαρμογή των νέων V6 κινητήρων στην F1 θα δημιουργήσει νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Εννοείται, τουρμπισμένες…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!