NEA

Τα πάντα όλα για το Nissan Qashqai [upd]

Nissan Qashqai 2014 Official (1)

Αυτή είναι η 2η γενιά Qashqai με την οποία η Nissan προβλέπει πως θα συνεχίσει την μεγάλη επιτυχία της στην κατηγορία των προσιτών οικονομικά crossover μοντέλων…

Μετά από επτά χρόνια πετυχημένης εμπορικά πορείας η Nissan παρουσιάζει το νέο Qashqai το οποίο καθιέρωσε τα crossover σχήματα σε μία κατηγορία που συνδυάζει στοιχεία από SUV και MPV. Το νέο Qashqai βασίζεται στην πλατφόρμα CMF και θα κατασκευάζεται στο Sunderland στην Αγγλία με τις πωλήσεις να ξεκινούν αρχές του νέου έτους.

Η αισθητική τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού παραπέμπουν στη νέα γενιά του X-Trail με το εμπρός μέρος να χαρακτηρίζεται από την πιο αιχμηρό στιλ του και τα φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν τα «γωνιασμένα» LED ημέρας. Μακρύτερο κατά 49 mm, φαρδύτερο αλλά και χαμηλότερο, γενικότερα το αμάξωμα δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις και ακρότητες με την σχεδίαση να είναι πασιφανές πως απευθύνεται σε ένα ευρώ κοινό και το πίσω μέρος να εναρμονίζεται επιτυχώς στο σουλούπι του νέου Qashqai.

Στο εσωτερικό επικρατεί η ίδια ρεαλιστική άποψη με το ταμπλό να φαίνεται καλοφτιαγμένο και δίχως εργονομικές ατέλειες. Ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός με ευανάγνωστες ενδείξεις ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει οθόνη αφής η οποία πιθανώς να μην περιλαμβάνεται στην στάνταρ έκδοση. Ιδιαίτερα πλούσιος θα είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με το σύστημα πολυμέσων Nissan Connect 2 και το σύστημα Nissan Safety Shield για τα οποία έχουμε αναφερθεί στο νεοφερμένο Note.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από την υπερτροφοδοτούμενη βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 TCe με 115 PS (129 g CO2/km) η οποία θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητη και θα συνδυάζεται με μηχανικό 6άρι σαζμάν.Ενδιαφέρουσα και η επίσης τούρμπο έκδοση 1.6 DIG-T με 150 PS και 240 Nm ροπής (132 g CO2/km).

Την σειρά πλαισιώνουν οι ντίζελ εκδόσεις 1.5 dCi (99 g CO2/km) και 1.6 dCi (115 g CO2/km) με απόδοση 110 και 130 PS αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις θα είναι με μηχανικό κιβώτιο εκτός από την ισχυρότερη ντίζελ που προαιρετικά θα διατίθεται και σε έκδοση με αυτόματο CVT Xtronic ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις (όπως η ντίζελ με τα 130 άλογα που θα υπάρχει σε 2WD ή 4WD).

Αν και δεν προβλέπεται 7θέσιο Qashqai +2  λόγω του νέου X-Trail, σε δηλώσεις που έκανε ο ισχυρός άνδρας της Nissan Carlos Goshn κατά την παγκόσμια διαδικυακή πρεμιέρα του νέου Qashqai, έγινε γνωστό πως η εταιρία του σχεδιάζει το λανσάρισμα 5 συνολικά crossover μοντέλων στους επόμενους 18 μήνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!