NEA

Mercedes-Benz S65 AMG με 630 άλογα!

2014 Mercedes-Benz S65 AMG (1)

H γερμανική εταιρία προχώρησε στην online αποκάλυψη της ταχύτερης έκδοσης της ναυαρχίδας της…

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes-Benz S65 AMG θα γίνει με μικρή διαφορά σε δύο διαφορετικά μέρη του κόσμου, από το Λος Άντζελες μέχρι το Τόκιο όπου αναμένεται να σηκωθεί η αυλαία των δύο εκθέσεων τέλος του μήνα (20/11 η ιαπωνική). Σχεδιαστικά η ταχύτερη S-Class δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται κάτω από το καπό και συγκεκριμένα στον V12 χωρητικότητας 6,0 lt.

Με αρωγό το διπλό τούρμπο η ισχύς φτάνει τους 630 PS στις 4.800-5.400 rpm ενώ η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 1.000 Nm από τις 2.300 έως τις 4.300 rpm. Την μετάδοση αναλαμβάνει το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic (διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις) με τα 0-100 να πετυχαίνονται σε μόλις 4,3 sec ανάγοντας την πολυτελή λιμουζίνα σε επιδόσεις… supercar!

Η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, η μέση κατανάλωση στα 11,9 lt/100 km ενώ η εκπομπή CO2 είναι στα 279 g/km αναδεικνύοντας την συγκεκριμένη έκδοση «ως το πιο αποδοτικό μεγάλο σεντάν που υπάρχει με V12 κινητήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Mercedes. Κατά τα υπόλοιπα, οι 20άρηδες τροχοί φορούν ελαστικά νούμερο 255/40 εμπρός και 285/35 πίσω ενώ υπάρχει προαιρετικό πακέτο με κεραμικά δισκόφρενα με δίσκους 420 mm που είναι ελαφρύτερα 20% από τους συμβατικούς.

Στάνταρ είναι η ανάρτηση Magic Body Control η οποία με την βοήθεια συστήματος ραντάρ «διαβάζει» την ποιότητα του οδοστρώματος εμπρός από το αυτοκίνητο και προσαρμόζει νωρίτερα τον βαθμό απόσβεσης (της ανάρτησης) ενώ το ESP είναι τελευταίας γενιάς και στα δύσκολα φρενάρει τον πίσω εσωτερικό τροχό (προσομοιώνοντας μπλοκέ διαφορικό) ή όποτε χρειαστεί ασκεί μία μικρή αντίθετη δύναμη στο τιμόνι παροτρύνοντας τον οδηγό να πάρει ανάποδο».

Τέλος να πούμε πως η S65 AMG θα πωλείται μόνο στη έκδοση αμαξώματος με το μακρύ μεταξόνιο (Long) με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο με τιμές από 232.050€ στην Γερμανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!