ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

MANN FILTER, για καθαρό αέρα και ασφάλεια!

MANN-FILTER_NFZ_irf

MANN FILTER – φίλτρα καμπίνας για την υγεία και την οδηγική ασφάλεια, στο κρύο με καθαρό αέρα!

Mechaniker mit MANN-FILTER AktivkohlefilterΓια την υγεία και την οδηγική ασφάλεια, στο κρύο µε καθαρό αέρα Μετά την ζέστη και την εποχή όπου η γύρη είναι σε υψηλά επίπεδα, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το φίλτρο καµπίνας µε επόµενη σας επίσκεψη στο συνεργείο. Καθώς το φθινόπωρο και τον χειµώνα νυχτώνει πιο νωρίς και η ορατότητα µειώνεται, η καλή λειτουργία του φίλτρου καµπίνας συµβάλλει στην οδηγική ασφάλεια. Επιπλέον προστατεύει την υγεία των αυτοκινητιστών και εξασφαλίζει καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήµατος.

Κατά την διάρκεια της ζέστης την άνοιξη και των καλοκαιρινών µηνών ο αέρας µολύνεται σε µεγάλο βαθµό από την γύρη. Εκτός από τα σωµατίδια καυσαερίων, την σκόνη και την τριβή των ελαστικών, η γύρη συµβάλλει στο να φράζει το φίλτρο καµπίνας του λεωφορείου ή του επαγγελµατικού οχήµατος. Όταν οι διαχειριστές στόλων και οδηγοί προετοιµάζουν τα οχήµατά τους για το χειµώνα φροντίζουν για τα χειµερινά ελαστικά και το αντιψυκτικό.

Ένα νέο φίλτρο καµπίνας είναι εξίσου σηµαντικό. Όπως αναφέρει ο Product Manager της MANN-FILTER Emrullah Atilgan το φίλτρο καµπίνας θα πρέπει να είναι στο µέγιστο των δυνατοτήτων του ώστε καθ’ όλη την διάρκεια του φθινοπώρου και του χειµώνα να εξασφαλίζεται η καλή ορατότητα και να υπάρχει µια καθαρή ατµόσφαιρα στον χώρο των επιβατών. Τα συνεργεία και οι έµποροι θα πρέπει να ενηµερώνουν τους πελάτες τους για το γεγονός αυτό. Για να διατηρηθεί η µέγιστη απόδοση του φίλτρου καµπίνας, θα πρέπει το φίλτρο να αντικαθίσταται 2 φορές το χρόνο.

Αποτελεσµατική επένδυση για την πρόληψη της υγείας Οι µετρήσεις έχουν δείξει ότι χωρίς φίλτρο καµπίνας, ο οδηγός εκτίθενται σε σηµαντικά υψηλότερη συγκέντρωση ρύπων από ότι οι πεζοί. Αυτό µπορεί να είναι ιδιαίτερα σηµαντικό για ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και για τα παιδιά που είναι µέσα στο όχηµα. Το σύστηµα αερισµού λειτουργεί σαν µία ηλεκτρική σκούπα, δηλαδή αναρροφά τον εξωτερικό αέρα ο οποίος είναι µολυσµένος µε σωµατίδια και επιβλαβή αέρια. Έως και 420000 λίτρα αέρα/ώρα εισέρχονται στο εσωτερικό του οχήµατος από το φίλτρο, τον κλιµατισµό, το σύστηµα θέρµανσης και τους φυσητήρες. Τα φίλτρα καµπίνας MANN FILTER εξασφαλίζουν καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήµατος.

Καθαρίζουν τον εξωτερικό ατµοσφαιρικό αέρα και αφαιρούν σχεδόν το 100 % των βλαβερών σωµατιδίων. Ωστόσο µε την πάροδο του χρόνου το κέντρο του φίλτρου σταδιακά φράζει και αυτό µπορεί να οδηγήσει στην µείωση απόδοσης του φυσητήρα κατά 50-70 %. Προκειµένου να διασφαλιστεί πλήρως η ικανότητα καθαρισµού του αέρα θα πρέπει τα φίλτρα καµπίνας να αντικαθίστανται έγκαιρα και σε τακτικά χρονικά διαστήµατα. Οπότε ένα νέο φίλτρο καµπίνας είναι µία καλή επένδυση για την υγεία των τακτικών και µακρινών αποστάσεων οδηγών.

Ορατότητα τις σκοτεινές µέρες Επιπλέον τα φίλτρα καµπίνας προστατεύουν το σύστηµα κλιµατισµού από µόλυνση και αυξάνουν την διάρκεια ζωής καθώς δεν δηµιουργούνται επικαθίσεις στην επιφάνεια του εξατµιστή όταν το φίλτρο αντικαθίσταται όπως ορίζεται. Την ίδια στιγµή διατηρείται στο µέγιστο η θέρµανση και η ψύξη. Αυτό για παράδειγµα εξασφαλίζειτον χειµώνα ότιτο εσωτερικό του οχήµατος θα ζεσταίνεται γρήγορα. Επίσης είναι απαραίτητη η πλήρη ικανότητα του ανεµιστήρα, από την άλλη πλευρά αν η ροή του αέρα µειώνεται αυτό οφείλεται σε φραγµένο φίλτρο µε αποτέλεσµα να θολώνουν τα παράθυρα και δηµιουργείται ένα φιλµ υδρατµών. Ιδιαίτερα όταν έρχονται οχήµατα από το αντίθετο ρεύµα το βράδυ το οπτικό πεδίο του οδηγού είναι σηµαντικά µειωµένο. Ο Arnulf Thiemel ως ειδικός στην αυτοκινητοβιοµηχανία και µηχανικός στη Γερµανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC προειδοποιεί: Ένα φραγµένο φίλτρο και µία φτωχή ροή αέρα µπορεί να έχει ως αντίκτυπο στην οδηγική ασφάλεια του οχήµατος και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήµατος σηµαντικά.

Γρήγορη και απλή αναβάθµιση Η MANN FILTER προµηθεύει φίλτρα καµπίνας σε ποιότητα πρώτης τοποθέτησης για την ασφάλεια, την άνεση και για ένα υγειές περιβάλλον κατά την διάρκεια της οδήγησης. Είναι επίσης εύκολη η αναβάθµιση σε φίλτρο ενεργού άνθρακα σχεδόν για όλους τους τύπους φίλτρων καµπίνας. Τα φίλτρα καµπίνας συγκρατούν τα στερεά σωµατίδια όπως σκόνη, γύρη και αιθάλη, ενώ τα φίλτρα ενεργού άνθρακα χάρη σε ένα ενεργοποιηµένο στρώµα άνθρακα εξαλείπτουν πλήρως επιβλαβή αέρια όπως το όζον και το βενζόλιο καθώς και τις δυσάρεστες οσµές. Όταν αλλάζετε φίλτρο, ο µηχανικός σας χωρίς κάποια επιπλέον ενέργεια µπορεί να αντικαταστήσει το φίλτρο καµπίνας µε ένα φίλτρο τύπου ενεργού άνθρακα.

 

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button