NEA

Πλήρης αποκάλυψή για το νέο ΜΙΝΙ!

2014 MINI officially revealed with three engines and gearboxes (7)

Μετά από μία πρόωρη διαρροή η διαδικτυακή αποκάλυψη της νέας γενιάς ΜΙΝΙ φαίνεται να επισπεύστηκε μια μέρα νωρίτερα…

Μεγαλύτερο σε όλες του τις διαστάσεις, με τρεις κινητήρες και νέα κιβώτια ταχυτήτων το νέο ΜΙΝΙ είναι έτοιμο για την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό του Λος Άντζελες. Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν από μερικές ώρες η εμφάνιση της νέας γενιάς διατηρεί το καλούπι του τωρινού μοντέλου με διαφοροποιήσεις στα σημεία και επιρροές από το πρωτότυπο Rocketman.

Σε σχέση με το απερχόμενο το νέο ΜΙΝΙ είναι μακρύτερο κατά 98 mm, φαρδύτερο κατά 44 mm και ψηλότερο κατά 7 mm με το αυξημένο κατά 42 mm (στα 2495 mm) να προμηνύει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές με πορτμπαγκάζ 211 lt. Σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο ταμπλό όπου το ταχύμετρο έχει μετακομίσει από την κονσόλα στη φυσική του θέση δίνοντας χώρο σε μία μεγάλη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων μέχρι 8,8 ίντσες με δύο χειριστήρια παρόμοια με το iDrive.

Από πλευράς γκάμας κινητήρων η βασική έκδοση Cooper εξοπλίζεται με τον 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα απόδοσης 136 PS και 220 Nm (με overboost 300) με την κατανάλωση στα 4,4 lt/100 km και το CO2 στα 105 g/km. Το Cooper D με τον 1.500άρη ντίζελ αποδίδει 116 PS και 269 Nm ροπής με 3,5 lt/100 km και 92 g CO2/km.

Το Cooper S εξοπλίζεται με 4κύλινδρο δίλιτρο που αποδίδει 192 PS και 279 Nm ροπής (300 με overboost) με κατανάλωση 5,6 lt/100 km και 133 g CO2/km. Όλοι οι κινητήρες είναι τούρμπο, σε όλες τις εκδόσεις η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού ή προαιρετικά αυτόματο κιβωτίου ενώ στις σπορ εκδόσεις υπάρχει επιλογή για γρήγορες αλλαγές με paddles στο τιμόνι. Από το νέο έτος θα υπάρξουν νέες εκδόσεις, οι One και One D καθώς και οι κορυφαίες SD και JCW.

Σχετικά με την πλατφόρμα UKL1 η νέα σχεδίαση θα έχει φαρδύτερα μετατρόχια, νέα γόνατα εμπρός και «μαζεμένους» πολλαπλούς συνδέσμους πίσω για μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Κατά τα υπόλοιπα η ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ θα έχει δύο προγράμματα (Comfort και Sport), το σύστημα διεύθυνσης θα έχει νέα χαρτογράφηση για αυξημένη υποβοήθηση στο παρκάρισμα ενώ τα φρένα θα είναι ελαφρύτερα για μείωση της μάζας. Νέα στάνταρ θα υπάρχουν και στον τομέα της ασφάλειας όπου το ενεργό καπό θα ανασηκώνεται σε περίπτωση επαφής με πεζό και σε ταχύτητες από 20 έως 55 km/h ώστε να μειώνεται το μέγεθος της σύγκρουσης.

Οι τιμές στην Βρετανία ξεκινούν από 18.235€ για το Cooper, από 19.605€ για το Cooper D και από 22.227€ για το Cooper S.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!