ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Nissan, ετοιμάζει «3Ε» γυαλιά για το Τόκιο!

Nissan 3E to Debut at 2013 Tokyo Motor Show

H ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκιο (press days στις 20 Νοεμβρίου) ένα προηγμένο… αλά Google ζευγάρι γυαλιών!

Nissan 3E to Debut at 2013 Tokyo Motor ShowΜετά το πρωτότυπο Nismo Watch η Nissan προετοιμάζεται για την παρουσίαση ενός καινοτόμου σετ γυαλιών (παρόμοιο με αυτό της Google) με την ονομασία «3E» που θα αναπαριστά διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου και πληροφορίες λοιπών πολυμέσων μέσω Bluetooth. Το Τόκιο είναι το καταλληλότερο μέρος για το ντεμπούτο του «3E» που βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και θα είναι έτοιμο σε μερικά χρόνια με την ωρίμανση της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης (η Nissan δηλώνει έτοιμη για το 2020).

Όπως φαίνεται οι εταιρίες αυτοκινήτων θέλουν ο οδηγός να κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο δίχως να τραβά τα χέρια του από το τιμόνι. Είναι όμως κάτι τέτοιο σωστό; Η άποψή μας είναι πως όχι. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και προφανώς δεν απαιτείται μόνο πρακτικά να υπάρχει επαφή με τον δρόμο αλλά και πνευματικά.

Με άλλα λόγια τι νόημα έχει αν ο οδηγός ναι μεν έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή το βλέμμα του στον δρόμο όταν με την άκρη του ματιού του διαβάζει τα «ποσταρίσματα» στο facebook; Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα της επικινδυνότητας. Εδώ τίθεται και ζήτημα οδηγικής απόλαυσης η οποία όπως θα δούμε θα «βιάζεται» συνεχώς από ηλεκτρονικές και ψηφιακές εμπνεύσεις.

Αυτό όμως δεν είναι και το τίμημα της προόδου; Μία πρόοδος που πλέον είναι συνυφασμένη με τα smartphones και τα application που οι ειδικοί περνούν στα αυτοκίνητα. Και αυτό διότι η νέα γενιά οδηγών είναι πλέον εκπαιδευμένη σε αυτή την λογική. Μία λογική που καλλιεργείται όλο και περισσότερο από το μάρκετινγκ μιας και όλο και λιγότεροι ενδιαφέρονται πλέον για την ισχύ των κινητήρων, όπως διάβαζα πρόσφατα σε σχετικό άρθρο των NYT.

Από την άλλη, οι εταιρίες για να έχουν έσοδα και να τα αυξάνουν πρέπει να παρουσιάζουν νέες ιδέες και τεχνολογίες. Στα επόμενα χρόνια (δυστυχώς) το αυτοκίνητο θα αλλάζει αρκετά (έλεος με την αυτόνομη οδήγηση) δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν και αυθεντικές εκλάμψεις· ακόμη και ως ηλεκτροϋβριδικές. Εδώ θα βάλω φρένο στις αυθόρμητες σκέψεις δίνοντας χώρο για τα δικά σας σχόλια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!