NEA

Mitsubishi GC-PHEV, γεύση από νέο Pajero;

Mitsubishi-GC-PHEV_Concept_2013_800 (8)

Στο Τόκιο χτυπά ο αυτοκινητικός σφυγμός για τις ιαπωνικές εταιρίες όπως και για την Mitsubishi που παρουσιάζει το πρωτότυπο GC-PHEV…

Με το Pajero να κουβαλά πλέον αρκετά χρόνια στην πλάτη του η Mitsubishi αναζητά το επόμενο μεγάλο της SUV στο πρωτότυπο GC-PHEV (Grand Cruiser) που μας δίνει μία γεύση για την άποψη της εταιρίας σχετικά με τον εκπρόσωπό της στην κατηγορία. Όπου είναι έκδηλη η προσπάθεια για μια πιο έντονη εμφάνιση με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, όπως η γωνία των πίσω παραθύρων, ταυτόχρονα με την αξιοποίηση της κλασικής εικόνας ενός τετρακίνητου.

Φυσικά εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για πρωτότυπο, οπότε από αυτήν τη σκοπιά και η απουσία κεντρικής κολώνας δικαιολογείται και οι πόρτες που ανοίγουν αντίθετα και κυρίως το «φευγάτο» εσωτερικό. Προηγμένη είναι και το σύστημα πρόωσης όπου συναντάμε υβριδικό σύστημα με V6 τρίλιτρο τούρμπο μοτέρ και 8άρι αυτόματο σαζμάν και με δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης.

Το ενδιαφέρον στο Τόκιο για την Mitsubishi συγκεντρώνουν δύο ακόμη concept cars. Το XR-PHEV (Cross Runner) είναι στα μέτρα ενός κόμπακτ φουτουριστικού crossover με τούρμπο κινητήρα 1,1 lt με άμεσο ψεκασμό και σε συνδυασμό με υπεραποδοτικό ηλεκτροκινητήρα. Τέλος, το AR (Active Runabout) είναι ένα κόμπακτ MPV που μοιράζεται τη ίδια υβριδική διάταξη με το XR-PHEV ενώ το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από ένα κοκούν.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!