NEA

Τέλη κυκλοφορίας, ετοιμάζονται αλλαγές.

katathesis-pinakidon

Αλλαγές στο σύστημα της άρσης ακινησίας των αυτοκινήτων αναμένονται το επόμενο διάστημα οι οποίες αν τελική ισχύσουν θα είναι από το 2014…

Μέχρι σήμερα, όποιος φορολογούμενος ήθελε να κάνει άρση της ακινησίας και να πάρει τις πινακίδες του ΙΧ του πίσω κατά τη διάρκεια του έτους έπρεπε να πληρώσει τον φόρο και από τους δώδεκα μήνες. Τώρα, και σύμφωνα με το capital.gr, θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες όποιος έχει ή θέλει να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του με δήλωση ακινησίας στη ΔΟΥ –κάτι που γίνεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους- και θελήσει στη συνέχεια να το επανακυκλοφορήσει δεν θα πρέπει να πληρώσει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει με το σημερινό σύστημα να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ.

Το σύστημα αυτό αλλάζει. Ο φορολογούμενος του παραπάνω παραδείγματος εφόσον παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούνιο θα κληθεί να πληρώσει τέλος κυκλοφορίας για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους, δηλαδή τα 7/12 των 1.000 ευρώ (583,33 ευρώ). Αντίστοιχα αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιούλιο θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ και αν τις παραλάβει τον Οκτώβριο θα πληρώσει τέλος 300 ευρώ. Το μέτρο αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μιας και τα αυτοκίνητα σε ακινησία είναι συνήθως μεγάλου κυβισμού και επιβαρύνονται με υψηλά τέλη, οπότε υπάρχει κάποια εξοικονόμηση, αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν αν η χρέωση των τελών γινόταν με το μήνα.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!