NEA

Eucaris, το πανευρωπαϊκό σύστημα αποστολής κλήσεων της Τροχαίας.

police-officer

Σύστημα διασυνοριακής ανταλλαγής πληροφοριών για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια, με την ονομασία «ΕUCARIS» δημιουργείται στη χώρα μας.

Στο εξής θα αποστέλλεται στον τόπο κατοικίας του παραβάτη, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, η κλήση από παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) στην Ελλάδα από αλλοδαπό οδηγό, όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο ενσωματώθηκε η υπ’ αριθμ. 2011 /82/ΕΕ κοινοτική οδηγία που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχ. Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει όλους τους παραβάτες του ΚΟΚ. «Σύμφωνα με το σύστημα εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διευκόλυνση ανταλλαγής πληροφοριών, όταν οι εν λόγω παραβάσεις διαπράττονται με όχημα που έχει αριθμό κυκλοφορίας κράτους μέλους άλλου από το κράτος μέλος όπου διεπράχθη η παράβαση» σημείωσε. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι ενόψει της συζήτησης του θέματος της Οδικής Ασφάλειας κατά την ελληνική προεδρία, θα ζητηθεί η επέκταση αυτού του μέτρου και για τις τρίτες χώρες.

Οι βασικές παραβάσεις που περιλαμβάνονται στην οδηγία και για τις οποίες είναι επιβεβλημένη η αποστολή της κλήσης ακόμη και σε άλλες χώρες είναι η υπέρβαση ορίου ταχύτητας, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, η μη χρήση κράνους, η οδήγηση σε λωρίδα στην οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία (π.χ. λωρίδες έκτακτης ανάγκης, λωρίδες αποκλειστικής χρήσης από μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.) και η παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών επικοινωνίας κατά την οδήγηση.

Πηγή: ethnos.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!