NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αγορά αυτοκινήτου με εικονικό Bitcoin νόμισμα!

tesla buy bitcoins (1)

Πρόσφατα ένα μοντέλο της Tesla έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που αγοράσθηκε με το εικονικό και άυλο νόμισμα Bitcoin…

Ένα Tesla Model S Performance έχει βασική τιμή στην Καλιφόρνια 92.345, 25 δολάρια, δηλαδή περίπου 70.000 ευρώ χωρίς τα εξτρά και ένας έμπορος που μεταξύ άλλων πουλά και Lamborghini, δέχτηκε να το πουλήσει έναντι 75 Bitcoins. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αγοραπωλησία αυτοκινήτου με το εικονικό, ψηφιακό νόμισμα, ενώ ο συγκεκριμένος έμπορος ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής θα δέχεται κανονικά Bitcoins για όλα του τα μοντέλα.

tesla buy bitcoins (2)Tι είναι όμως το Bitcoin; Είναι ένα άυλο, εικονικό νόμισμα που δημιουργήθηκε το 2009, ενώ ένα χρόνο πιο νωρίς ένας άγνωστος με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto είχε παρουσιάσει την ιδέα για ένα ανεξάρτητο νόμισμα σε ένα ιντερνετικό φόρουμ. Στη συνέχεια μαζί με άλλους προγραμματιστές προχώρησε στην υλοποίηση της σκέψης του που βασίζεται στην αρχή της κοινής χρήσης πόρων. Δηλαδή κάθε ένας μπορεί να διαθέσει στο δίκτυο του Bitcoin την ισχύ του προσωπικού του υπολογιστή και να ανταμειφθεί γι’ αυτό με το εικονικό νόμισμα.

Τα πρώτα χρόνια το Bitcoin πέρασε απαρατήρητο, στα τέλη του 2011 η αξία του ήταν 10 δολάρια, ένα χρόνο αργότερα κόστιζε 50% περισσότερο, ενώ στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε γνώρισε ιδιαίτερη προβολή. Από τη στιγμή που οι επενδυτές έψαχναν και ψάχνουν τη σιγουριά μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης σε ένα σταθερό νόμισμα η αξία του ανέβαινε ραγδαία: μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο 80πλασιάστηκε.

tesla buy bitcoins (3)Αυτό που διαφοροποιεί το εικονικό νόμισμα από τα συμβατικά είναι ότι δεν υπάρχει πληθωρισμός, καθώς ο αριθμός τους είναι ευθύς εξαρχής περιορισμένος στα 21 εκατομμύρια, με περισσότερα από τα μισά να είναι ήδη στην κυκλοφορία. Με την αύξηση του αριθμού τους όμως προκύπτει το θέμα του υπολογισμού τους, που γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Ενδεικτικό για αυτό είναι πως με 3 «Bitcoin Minern», ειδικά USB για τον υπολογισμό των Bitcoins, απαιτούνται σήμερα περίπου 3 χρόνια μέχρις ότου υπολογιστεί ένα, με αποτέλεσμα όσο αυξάνει ο «κόπος» τόσο να αυξάνει και η τιμή.

Παρά όλες αυτές τις προβλέψεις το εικονικό νόμισμα είναι μια δραστηριότητα που εμπεριέχει ρίσκο. Ενδεικτικό γι’ αυτό είναι ότι αμέσως μετά την αγορά του Tesla η αξία του Bitcoin έπεσε από τα 1.240 στα 870 δολάρια, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στα 950.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!