NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οχήματα παντός εδάφους και για όλες… τις δουλειές!

Paramount Marauder

Αυτοκίνητα υπάρχουν διαφόρων ειδών. Ελάχιστα όμως μπορούν να κάνουν ότι και τα παρακάτω, ειδικά αν βρίσκεστε σε… προπολεμική φάση!

Marauder next to hummerΤo τερατάκι της Paramount Marauder κατασκευάζεται στη Νότια Αφρική και όπως βλέπετε δεν πρόκειται για ένα απλό αυτοκίνητο αλλά για ένα με αντιαρματική θωράκιση που μπορεί να αντέξει σε έκρηξη έως και οκτώ κιλών TNT. Σε μέγεθος είναι μεγαλύτερο ακόμη και από το Hummer H2 («τελείωσε» από το 2006) και σύμφωνα με την εταιρία είναι ότι πρέπει αν θέλετε να φτιάξετε ένα ιδιωτικό στρατό. Αρκεί να καταβάλετε από 340.000 ευρώ.

Hummer H3Ότι πρέπει για καταστάσεις street fight. Το Hummer H3 (η παραγωγή του τερματίστηκε το 2010) ήταν ένα από τα καλύτερα mini οχήματα με στρατιωτικό look και «ψαρωτική» εμφάνιση. Και όχι μόνο μιας και αποτελούσε και μια από τις οικονομικότερες προτάσεις. Που μπορείς να το βρεις; Ελάχιστα υπάρχουν στη Ελλάδα (τα περισσότερα κρυμμένα στα γκαράζ) αλλά στην Γερμανία υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα.

Mercedes G 63 AMG 6x6Μία από τις πιο πρόσφατες προτάσεις του είδους είναι η Mercedes G 63 AMG 6×6 η οποία αρχικά είχε σχεδιαστεί για το στρατό της Αυστραλίας. Το τελευταίο μάλιστα εντυπωσιάζει μιας και η τριαξονική μερσέντες μοιάζει σα να μπορεί να κινηθεί παντός εδάφους με την ισχύ ενός διπλοτούρμπινου V8 με 544 άλογα με την υπογραφή της AMG.  Ήδη τα πρώτα που έχουν πωληθεί από 451.000 ευρώ κυκλοφορούν στα χώματα του Ντουμπάϊ.

Oshkosh L-ATVΤο Oshkosh L-ATV αποτελεί μία ειδική κατασκευή από το Wisconsin των ΗΠΑ για τον αμερικανικό στρατό ως εναλλακτική στο θρυλικό όχημα της Humvee. Στο πεδίο μάχης μπορεί να εξοπλιστεί με αυτόματα (όχι κιβώτια ταχυτήτων αλλά όπλα τα φυσικά δεν έχει δικαίωμα χρήσης ο ιδιώτης) ενώ το σύστημα πρόωσης είναι ντίζελ υβριδικό ώστε με ηλεκτροκίνηση να πλησιάζει αθόρυβα τον στόχο!

Renault SherpaΗ στρατιωτική εκδοχή του Renault Sherpa μοιάζει αρκετά με ένα Humvee -γνωστό από τις νατοϊκές επιχειρήσεις- ενώ η πολιτική έκδοση αγωνίζεται στο ράλι Ντακάρ. Τώρα, το «θωρηκτό» της φωτογραφίας ζυγίζει 7,7 τόνους, εξοπλίζεται με «αδιάβροχο» τετρακύλινδρο ντίζελ με 215 άλογα με «κοντό» κιβώτιο, φτάνει την τελική των 120 km/h και στοιχίζει περίπου 200.000 ευρώ.

Combat T-98Το Combat T-98 έχει εξελιχθεί από την Kombat Armouring που εξειδικεύεται στις θωρακίσεις οχημάτων και έχει έδρα την Αγία Πετρούπολη (κοντά δηλ. στην ρωσική μαφία). Η σχεδίαση περνά σε δεύτερη μοίρα μιας και το ζητούμενο είναι να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και να αντέχει σε σφαίρες και βλήματα. Οι άξονες και η μετάδοση (φυσικά με τετρακίνηση) προέρχονται από την General Motors ενώ κάτω από το καπό υπάρχει V8 με 6,6 lt που αποδίδει 300 PS. Κοστίζει περίπου 130.000 ευρώ και όπως αναφέρει η εταιρία το T-98 είναι το ταχύτερο θωρακισμένο στον κόσμο καθώς το κοντέρ μπορεί να αγγίξει τα 200 km/h!

Land Rover DefenderTo Land Rover Defender, που από τον Δεκέμβριο του 2015 θα σταματήσει να παράγεται (απόφαση της ινδικής Tata στην οποία ανήκει η Jaguar Land Rover), είχε αρχικά εξελιχθεί για πολιτική και αγροτική χρήση. Ωστόσο, οι εξαιρετικές του off road δυνατότητες έγιναν αντιληπτές από πολύ νωρίς (από το 1956) από τον βρετανικό στρατό. Ακόμη και σήμερα το θρυλικό Defender χρησιμοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου σε κρίσιμες και επικίνδυνες καταστάσεις αλλά και ως ειδικό όχημα για διάφορες οργανώσεις μιας και η τιμή του ξεκινά από περίπου 30 χιλιάρικα (μιλάμε για base έκδοση και μία από τις φτηνότερες που υπάρχουν π.χ. στη Νότια Αφρική).

RUSSIA-MILITARY-INDUSTRY-ROGOZINΈνα από τα δυσκολότερα μέρη του κόσμου είναι η Ρωσία. Από εκεί προέρχεται το Tiger το οποίο κατασκευάζει η Gorkowski Awtomobilny από το 2005 για πολιτική χρήση αλλά και για ειδική με επιπλέον θωράκιση. Στα πλεονεκτήματα του είναι ότι μπορεί να κινείται απρόσκοπτα σε πολικές θερμοκρασίες ενώ μπορεί να διασχίζει υδάτινα περάσματα με ύψος ένα μέτρο. Η τιμή του ξεκινά από 80.000 ευρώ.

ghe-o-rescue-2To Ghe-o Rescue ζυγίζει περίπου 3,2 τόνους και με μήκος 5,2, πλάτος 2,7 και ύψος 2,30 μέτρα θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της υπερβολής. Κατασκευάζεται από εταιρία ρουμανικών συμφερόντων ενώ όπως προδίδει και η ονομασία του πρόκειται για ένα αυτοκίνητο για ειδικές αποστολές σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές. Για αυτό το λόγο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 11 επιβάτες ενώ η εμφάνιση του προκαλεί δέος αφού ακόμη και το Hummer H2 θα έβαζε την ουρά στα σκέλια. Την κίνηση αναλαμβάνουν βενζινοκινητήρες μέγιστης ισχύος 500 PS καθώς και ντίζελ μέχρι 300 PS. Το Resque διαθέτει περιμετρικά μπαλόνια τα οποία όταν αναπτυχθούν του δίνουν την δυνατότητα να επιπλέει στο νερό ενώ μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με ερπύστριες!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!