ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κούβα, ανοίγει ο δρόμος για νέα αυτοκίνητα…

cuba old cars (4)

Υπό την κυβέρνηση Ραούλ Κάστρο για πρώτη φορά από το 1959 θα επιτραπεί η πώληση νέων αυτοκινήτων στην Κούβα!

cuba old cars (2)Όσοι έχουν πάει στην Κούβα μένουν εντυπωσιασμένοι από το πλήθος παλιών, κυρίως αμερικάνικων μοντέλων, που κυκλοφορούν. Κι όταν λέμε παλιών εννοούμε παλιών, κατασκευής πριν το 1959, που διατηρούνται στην κυκλοφορία με τις πάμπολλες πατέντες και μεταμοσχεύσεις των κουβανών μηχανικών.

cuba old cars (3)Η εικόνα και η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της απαγόρευσης της εισαγωγής και της εμπορίας καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα- νησί, που επιβλήθηκε μετά την επανάσταση το 1959 και εξακολουθούσε να ισχύει μέχρι πριν από λίγες μέρες. Από τα τέλη του 2011, στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που σιγά σιγά υλοποιεί η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, αδερφού του εμβληματικού Φιντέλ, επιτρεπόταν η εμπορία παλιών αυτοκινήτων.

cuba old cars (1)Αυτών που υπήρχαν δηλαδή πριν από το 1959, από ιδιώτες, ενώ στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το νέο πλαίσιο που θα ισχύει για τα καινούργια. Φυσικά η επικείμενη αλλαγή θα αλλοιώσει την όμορφη εικόνα με τα παλιά μοντέλα που υπάρχει σήμερα, αν και έξυπνο από πλευράς των Κουβανών θα ήταν να πάρουν κάποια μέτρα προκειμένου να διατηρηθεί.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!