ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ford, ψάχνοντας για αντανακλάσεις [vid]

H Ford προσομοιώνει το φως της ημέρας σε κλειστό περιβάλλον για να μειώσει τις αντανακλάσεις από τον πίνακα οργάνων και τα χειριστήρια του οχήματος…

Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο σύνθετα κατασκευαστικά προϊόντα μιλώντας για το πιο περίπλοκο ζήτημα που μπορεί να είναι π.χ. το σύστημα μεταβλητής βύθισης μέχρι και το πιο απλό. Όπως, ας πούμε, οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται από την προσπίπτουσα ηλιακή δέσμη στις επιφάνειες του ταμπλό ενοχλώντας ή μειώνοντας την λειτουργικότητα του οδηγού.

Για αυτό υπάρχουν διάφορα εργαστήρια προσομοίωσης για πολύ απλά θέματα που ίσως να θεωρούμε δεδομένα. Ένα τέτοιο εργαστήριο είναι όπως αυτό της Ford όπου ένα κινούμενο σετ προβολέων ισχύος 6.000 Watt δημιουργούν τεχνητές συνθήκες φωτισμού από όλα τα μέρη του κόσμου. Το σύστημα εξελίχθηκε για όλα τα μοντέλα, από το μικρότερο Ford Fiesta έως και το νέο Mustang.

Παρεμπιπτόντως, μερικά από τέτοιου είδους θεματάκια που μας έχουν μείνει στην μνήμη είναι όπως ο σφαιρικός μεταλλικός επιλογέας του Ford Puma που όταν τον έβλεπε ο ήλιος δεν μπορούσες να τον ακουμπήσεις δίχως να ζεματιστείς ή η χρωμιωμένη επένδυση της κεντρικής κονσόλας της Alfa Romeo Brera που όταν είχες τον ήλιο στην πλάτη σου οι ακτίνες αντανακλούσαν προς τα μάτια σου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!