ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Hagwalah, όταν η βλακεία περισσεύει… [vid]

Saudi drifting is brilliantly stupid and dangerous (2)

Αν δεν είναι η μεγαλύτερη, σίγουρα ο αραβικός τρόπος για να ντριφτάρει κανείς είναι από τις πιο επικίνδυνες ηλιθιότητες στον κόσμο που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές…

Η άμμος που μεταφέρεται από την έρημο δημιουργεί κάτι σαν πούδρα πάνω από την άσφαλτο στην Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να το βλέπουν σαν την ιδανική πίστα για ντριφτ με δημοφιλέστερο εργαλείο κάποιο ασιατικό σεντάν Honda, Acura, Toyota, Hyundai κ.α. Η τεχνική είναι απλή: ξεκινάς με ταχύτητα και «κόβοντας» το τιμόνι δεξιά-αριστερά η απότομη μεταβολή φορτίου διαταράσσει την ισορροπία του αυτοκινήτου και φέρνει την υποστροφή ή το γλίστρημα της ουράς.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, η καφρίλα που ακούει στο όνομα Hagwalah και πορώνει εκατοντάδες Άραβες, γίνεται σε ανοιχτούς δρόμους και την ώρα που κυκλοφορούν αθώοι οδηγοί, μέχρι και σχολικά λεωφορεία όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Και η ηλιθιότητα δεν σταματά εκεί: συχνά υπάρχουν και επιβαίνοντες που βγαίνουν από τα παράθυρα ενώ δεν αποτελεί έκπληξη αν αυτοί κρατούν αυτόματα πυροβολώντας στον αέρα!

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για να καταστείλει το φαινόμενο Hagwalah που γίνεται όλο και δημοφιλέστερο αποφάσισε να περάσει νέους νόμους που για τους πρωτάρηδες ντρίφτερ προβλέπει παρακράτηση του αυτοκινήτου για ένα μήνα και πρόστιμο 2.600 δολάρια. Όσοι έχουν πιαστεί να κάνουν ντριφτ για δεύτερη φορά θα έχει παρακράτηση για 3 μήνες και διπλάσιο πρόστιμο ενώ μπορεί να υπάρξει και φυλάκιση για 6-12 μήνες.

Για όσους έχουν κάνει ντριφτ για 3η φορά το αυτοκίνητο παρακρατείται για 1-5 χρόνια και πληρώνουν 10.600 δολάρια ενώ οι επιβαίνοντες και θεατές θα τρώνε πρόστιμο 390 δολάρια, σύμφωνα με το arabnews.com. Βέβαια, το θέμα είναι να εφαρμοστούν από την αστυνομία τα όσα ψηφίζονται (εδώ χρειάζονται τα όργανα από το Ντουμπάϊ!). όπως και να το κάνουμε πάντως παρακολουθώντας τα σχετικά βίντεο μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει σύγχρονος πολιτισμός. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στους τέσσερις τροχούς…

Προσοχή: το παρακάτω είναι ακατάλληλο για ανηλίκους!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!