NEA

Δισεκατομμυριούχος ο ιδιοκτήτης της Brembo

brembo

O Alberto Bombassei πρόεδρος της Ιταλικής εταιρίας φιγουράρει πλέον στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχος του Bloomberg.

Το 1961, ιδρύοντας μία μικρή εταιρία ανταλλακτικών, ο Emilio Bombassei, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί την επίδρασή της στο χώρο των αγώνων και γενικότερα στο αυτοκινητιστικό στερέωμα. Από το 1975, που ο Enzo Ferrari του ζήτησε να κατασκευάσει τα φρένα των μονοθεσίων του, μέχρι το 2014, που η Brembo εφοδιάζει με συστήματα πέδησης τις 7 από τις 11 ομάδες της Formula 1, πολλά έχουν αλλάξει.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει, είναι ο οικογενειακός χαρακτήρας της εταιρίας και η βαρύτητα που δίνει στην εξέλιξη και στην ποιότητα των προϊόντων της. Με συνεργασίες τόσο στο χώρο των αγώνων, όσο και με διάφορες εταιρίες σπορ αυτοκινήτων, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση, η Brembo κατάφερε το 2013 να διπλασιάσει την αξία των μετοχών της.

Αυτό σημαίνει ότι ο πατριάρχης της οικογένειας και γιος του ιδρυτή, Alberto Bombassei, που κατέχει το 53,5% των μετοχών, έχει πλέον περιουσία που ανέρχεται στα 1,2 δις δολάρια (περίπου 900 εκ. Ευρώ). Ο ίδιος, 73 ετών, παραμένει δραστήριος και εμπλέκεται ενεργά σε όλους τους τομείς της εταιρίας, έχοντας στο πλευρό του τα δύο του παιδιά, που θα αποτελέσουν κάποια στιγμή τους συνεχιστές του έργου του.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!