NEA

To Koenigsegg One:1 απειλεί το ρεκόρ της Bugatti!

Koenigsegg-One-1 (1)

Το One:1 που θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη θα είναι ένα από τα ταχύτερα τετράτροχα του πλανήτη απειλώντας το ρεκόρ που κατέχει η Bugatti Veyron SS!

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο ιδρυτής της εταιρίας Christian von Koenigsegg το One:1 θα παραχθεί σε μόλις έξι κομμάτια τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί! Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη καθώς οι ιδιοκτήτες αυτού του σουηδικού supercar έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να έχουν στην συλλογή τους το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο ξεπερνώντας το ρεκόρ της Bugatti Veyron Super Sport (με την υψηλότερη τελική ταχύτητα για μοντέλο παραγωγής) που κατέχει από το 2010.

Εδώ να πούμε πως η Koenigsegg έχει κάνει γνωστή από πέρυσι την εξέλιξη μιας ριζικά αναβαθμισμένης εκδοχής του Agera (που αποδίδει …μόλις 965 ίππους) η οποία θα ονομάζεται One:1 (δηλαδή 1/1) λόγω της αναλογίας κιλών ανά ίππο. Συγκεκριμένα, το One:1 θα ζυγίζει 1.400 κιλά μαζί με όλα τα υγρά (λάδι κινητήρα, φρένων κ.λπ.) και ένα μέσο οδηγό (+75 κιλά) με τον 5λιτρο V8 κινητήρα με διπλά τούρμπο να αποδίδει 1.400 άλογα!

Οι μηχανικοί της Koenigsegg λένε πως το One:1 θεωρητικά θα μπορεί να αγγίξει την τελική των 450 km/h (το ρεκόρ της Bugatti είναι 431,072 χλμ/ώρα) η οποία όμως δύσκολα θα επιτευχθεί καθώς δεν υπάρχουν ελαστικά για τόσο υψηλές ταχύτητες. Πάντως, υπολογίζουν πως το 0-400 χλμ/ώρα μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου 20 δλ. όταν η Bugatti χρειάζεται περίπου 45 δλ. Εδώ να πούμε πως η Bugatti έχει πετύχει το ρεκόρ δίχως τον ηλεκτρονικό περιοριστή και τα μοντέλα παραγωγής που πωλήθηκαν είχαν περιοριστή στα 415 χλμ/ώρα. Λεπτομέρειες…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!