ΑΓΩΝΕΣ

F1, δοκιμές και άλλα…

F1 various details 2014

Η Red Bull αντιμετωπίζει προβλήματα στις δοκιμές, η McLaren δείχνει αναζωογονημένη, ο Schumacher αντιδρά θετικά…

Με δοκιμές σε βρεγμένη και στεγνή πίστα ο Jenson Button σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από τον διακριθέντα της πρώτης μέρας στην Χερέθ, τον Kimi Raikkonen. Ο πρωταθλητής Sebastian Vettel κατάφερε να κάνει μόλις οκτώ γύρους λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχει τον χειρότερο χρόνο από  τα οκτώ μονοθέσια που συμμετείχαν στις δοκιμές.

Γενικά τα μονοθέσια ξενίζουν με την σχεδίασή τους λόγω των νέων κανονισμών. Πίσω, η μονή απόληξη της εξάτμισης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην σχεδίαση του μονοθεσίου ενώ πλέον δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της διαχείρισης των καυσαερίων (με τις δύο εξατμίσεις που υπήρχαν πέρυσι) για αεροδυναμικούς λόγους. Η μεγάλη πτέρυγα φέρει και πάλι διάφορα τρικ, εγκοπές και στοιχεία και η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το μικρότερο βάθος της.

Εξίσου πολύπλοκη συνεχίζει να φαίνεται η εμπρός πτέρυγα με τα πολλαπλά στοιχεία ενώ το μικρότερο σε ύψος ρύγχος με την πιο στενή πτέρυγα έχει ως αποτέλεσμα να μην βγάζει τον αέρα έξω από τα ελαστικά αποτελώντας μεγάλη πρόκληση για τους αεροδυναμιστές. Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα οι ομάδες έχουν προσαρμοστεί αλλά η Renault αντιμετωπίζει προβλήματα με την ροή ενέργειας και συγκεκριμένα την αποθήκευση της σε ένα από τα δύο στοιχεία του ηλεκτρικού κυκλώματος.

Θετικά φαίνεται να ανταποκρίνεται ο οργανισμός του Michael Schumacher μετά την απόφαση των γιατρών να ξεκινήσουν το σταδιακό ξύπνημα του Γερμανού που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου. Οι γιατροί μειώνουν σταδιακά τα αναισθητικά και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ενθαρρυντικά, σύμφωνα με τα γαλλική ΜΜΕ. Ελπίζουμε για το καλύτερο!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!