NEA

Μειώσεις στους φόρους των ΙΧ

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ1

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιά… Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο, με στόχο να περιορίσει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων.

Αντικειμενικά, το υπουργείο Οικονομικών δεν μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις. Συνήθως όταν προσφέρει κάτι, περιμένει να μαζευτεί μία κρίσιμη μάζα ανθρώπων να επενδύσουν στο χώρο του αυτοκινήτου και μετά, αλλάζοντας τη φορολογία τους… αλλάζει και τα φώτα.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μάλλον θετική, αφού δεν δείχνει να κρύβει πίσω της κάποιον «δράκο». Πέρυσι, περισσότεροι από 100.000 κάτοχοι αυτοκινήτων αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, καθώς αδυνατούσαν να πληρώνουν φόρους. Αυτό, στα ταμεία του κράτους μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 35 εκ. ευρώ. Πολλών περισσότερων αν υπολογίσει κανείς ότι από την αρχή της κρίσης, το 2009, έχουν κατατεθεί περίπου 750.000 πινακίδες!

Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο που συζητείται κάνει λόγο για κατάργηση του φόρου πολυτελείας, τη μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης και την αντίστοιχη μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, σε όσα μοντέλα υπερβαίνουν τα 1.929 κ.εκ. Μένει να αποδειχτεί κατά πόσο μία τέτοια ρύθμιση θα περάσει αλλά και αν θα προκύψει κάποιο «ισοδύναμο» μέτρο, για να αντισταθμίσει την απώλεια των συγκεκριμένων εσόδων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!