ΑΓΩΝΕΣ

Γυναίκα οδηγός στην Formula 1!

WOMEN-F1-1-SIMONA-DE-SILVESTRO

Η Simona de Silvestro θα ανήκει στην ομάδα των πιλότων της Sauber και στόχος της είναι να πάρει την άδεια που απαιτείται από την FIA. Λέτε μετά από 39 χρόνια στην εκκίνηση της F1 να πάρει θέση μία γυναίκα;

Η Ελβετή Simona de Silvestro είναι η καινούργια πιλότος δοκιμών της ελβετικής Sauber, ενώ πέρα από την εξέλιξη του μονοθεσίου ο στόχος είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα, να πάρει τη σούπερ λισάνς (την άδεια από την FIA) και τη σαιζόν 2015 να είναι επίσημα πίσω από το τιμόνι της τότε Sauber.

WOMEN-F1-5-Maria-Teresa-de-FilippisΑν γίνει αυτό τότε η de Silvestro θα είναι η 3η γυναίκα που θα έχει πάρει εκκίνηση σε Γκραν Πρι και η πρώτη μετά από 39 ολόκληρα χρόνια. Τελευταία ήταν το 1975 η Ιταλίδα Lella Lombardi, η οποία είχε τερματίσει 6η στο ισπανικό Γκραν Πρι, θέση η οποία είναι φυσικά και η καλύτερη που έχει καταλάβει ποτέ γυναίκα πιλότος. Πριν είχε προηγηθεί το 1958 η επίσης Ιταλίδα Maria Teresa de Filippis στο βελγικό Γκραν Πρι, στο Spa-Francorchamps.

WOMEN-F1-3-SIMONA-DE-SILVESTROΗ Simona de Silvestro πήγε πριν από 7 χρόνια στις ΗΠΑ, όπου αρχικά έτρεξε στη Φόρμουλα BMW, ενώ από το 2010 τρέχει στη σειρά Indy 500, όπου μάλιστα ανακηρύχθηκε και «Rookie of the Year». Μάλιστα σε ένα σιρκουί πόλης ανέβηκε και στο πόντιουμ και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τέτοια διάκριση στα Indy 500.

Συνολικά πάντως η Φόρμουλα 1 είναι ανδροκρατούμενη, παρόλο που υπάρχουν δύο γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις. Η μια είναι η Monisha Kaltenborn, επικεφαλής της Sauber η οποία επέλεξε και τη de Silvestro, ενώ η άλλη είναι η Claire Williams, η διάδοχος του Frank Williams στην κορυφή της ομώνυμης ομάδας που είναι και ιδιοκτησία τους.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!