NEA

Λιγότερη Πεζό …στην Peugeot!

china_dongfeng_peugeot_citroen_psa

Στο 14% αναμένεται να μειωθεί το ποσοστό της οικογένειας Peugeot μετά την περαιτέρω διείσδυση της κινεζικής Dongfeng…

Ουσιαστικά, ο όμιλος Peugeot-Citroen (PSA) έχει τόσο μεγάλη ανάγκη την ρευστότητα που η συμμετοχή της Dongfeng κάθε άλλο παρά με “διείσδυση” μοιάζει. Από την άλλη, σε γαλλικά χέρια επιδιώκει να κρατήσει το Παρίσι την Peugeot μιας και η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να αποτρέψει την κινεζική κρατικά ελεγχόμενη Dongfeng από το να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Έτσι, η Dongfeng Motor και το γαλλικό κράτος θα προσφέρουν από 800 εκ. ευρώ (η κάθε πλευρά) για να τονώσουν το ενεργητικό της εταιρίας με προοπτική μεγάλης εξαγωγής στην κινεζική αγορά. Οι δύο πλευρές φέρεται, μάλιστα, να έχουν καταλήξει σε συμφωνία, βάσει της οποίας μετά τη σχεδιαζόμενη έκδοση δικαιωμάτων μετοχών 3,8 δισ. ευρώ, θα κατέχουν έκαστη μερίδιο 14%.

H Peugeot, η 2η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, έχει ήδη ανακοινώσει μεγάλες απώλειες που θα συνεχιστούν έως το 2016. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2012 λοιπόν η μείωση ήταν της τάξης του 4,9%, κάτι που σε απόλυτα νούμερα σημαίνει 2,82 εκατομμύρια μονάδες. Η πτώση βέβαια είναι σαφώς περιορισμένη σε σχέση με αυτήν του ’12 αναφορικά με το ’11 (-16,5%).

Η ίδια η PSA αναφέρει ως λόγο την κρίση στην Ευρώπη και τη συνολική μείωση της ζήτησης καινούργιων αυτοκινήτων, ενώ την κατάσταση δεν μπόρεσε να αλλάξει ούτε η αύξηση κατά 26% των πωλήσεων στην Κίνα. Η οικογένεια Peugeot, η οποία σήμερα ελέγχει το 25,4% της εταιρείας, θα δει πιθανότατα το μερίδιό της να υποχωρεί κοντά στα επίπεδα του 14%.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!