ΔΟΚΙΜΕΣ

Fiat 500L 1.4 T-Jet [first drive]

500L Beats Edition_15

Οδηγούμε την έκδοση του ιταλικού μοντέλου με το νέο κινητήρα 1.4 T-Jet με τα 120 άλογα και ….ακούμε από πρώτο χέρι την Beats Edition.

Στην Ευρώπη το Fiat 500L αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές μιας και την περσινή χρονιά κατάφερε να κατακτήσει το 17,2% ενώ στην Ιταλία αποτελεί την πρώτη λύση με 40,9%. Και στην χώρα μας δεν τα πηγαίνει άσχημα μιας και υπάρχουν ελάχιστα αυτοκίνητα που να συνδυάζουν τους μεγάλους χώρους με το στιλ του icon πλέον 500 με αποκορύφωμα την έκδοση Trekking.

Στο εξής οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν να υπολογίζουν σε μία ακόμη τούρμπο βενζινοκίνητη έκδοση όσο και δοκιμασμένη. Πρόκειται για την 1.4 T-Jet που αποδίδει 120 ίππους/5.000 σ.α.λ. και όπως μας έδειξε στην Ιταλία είναι αισθητά πιο ολοκληρωμένη από την μικρότερη και λογικά πιο θορυβώδη Twinair έκδοση με τους 105 ίππους. Όσον αφορά στις επιδόσεις το 0-100 πετυχαίνεται σε 10,2 δλ. ενώ η τελική φτάνει τα 189 χλμ/ώρα.

Εδώ να πούμε πως η ροπή απλώνει από χαμηλά (215 Nm/2.500 σ.α.λ.), το ανέβασμα των στροφών στρωτό δίχως κόμπιασμα, το 6άρι κιβώτιο περιλαμβάνεται στα συν ενώ έχουν γίνει οι κατάλληλες αναβαθμίσεις ώστε το μοτέρ να είναι Euro 6 (με προγραμματισμένα σέρβις κάθε 30.000 χιλιόμετρα χωρίς ανάγκη για ενδιάμεσα).

Στον ρυθμό των Beats. Η λογική λέει πως όποιος γλυκοκοιτάζει μοντέλα σαν το 500L αναζητά συναφή life style στοιχεία. Έτσι, η Fiat αποφάσισε να εισάγει τη νέα έκδοση 500L Beats Edition με νέα χρώματα και διακοσμήσεις στο εσωτερικό με αποκορύφωμα το ηχοσύστημα συνολικής ισχύος 520W.

Ο καθιερωμένος καλλιτέχνης και παραγωγός δίσκων Dr. Dre και ο πρόεδρος της Interscope Geffen A&M Records και παραγωγός Jimmy Iovine, δούλεψαν στενά με τους μηχανικούς ήχου του Fiat Group για να εξελίξουν ένα σύνολο που περιλαμβάνει: δύο ηχεία mid-woofer 80W (Ø 165 mm) που είναι τοποθετημένα στο χαμηλότερο σημείο των εμπρός θυρών, δυο tweeter 40W (Ø 38 mm) τοποθετημένα στο πάνω μέρος των θυρών, δυο full-range 60W (Ø 165 mm) ηχεία στις πίσω πόρτες και ενός subwoofer 80+80 W (Ø 165 mm) στο χώρο αποσκευών (τοποθετημένο στη θέση της ρεζέρβας ώστε να μην επηρεάζει το χώρο αποσκευών) το οποίο εξασφαλίζει δυνατά μπάσα και μεγιστοποιεί την ακουστική στο αυτοκίνητο για όλα τα γούστα μουσικής.

Εξωτερικά, το Fiat 500L Beats EditionTM ξεχωρίζει με μία διχρωμία, που διανθίζεται με σατινέ πινελιές χρωμίου και προσφέρεται στάνταρ με το έξυπνο σύστημα μπροστινής κίνησης με την τεχνολογία Traction+, που μαζί με τα -επίσης- στάνταρ- λάστιχα εκτός δρόμου (M+S), βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης.

To Fiat 500L 1.4 T-Jet αναμένεται στην ελληνική αγορά τις επόμενες εβδομάδες με τιμή από 17.550€ (με απόσυρση + προωθητική ενέργεια) ενώ το Fiat 500L Beats κοστίζει από 22.220€ και συνδυάζεται μόνο με την ντίζελ έκδοση 1.6 MTJ με τους 105 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!