ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιες είναι οι χώρες με τα περισσότερα μοιραία τροχαία;

DANGEROUS COUNTRIES FOR DRIVERS_fatality_rate_per_population_from_road_crashes

Έρευνες του Ινστιτούτου Κυκλοφοριακών Ερευνών του Μίσιγκαν βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μας δίνουν μία εικόνα για τους θανάτους από τροχαία. Η Ελλάδα σε ποια θέση λέτε να βρίσκετε;

Ως κριτήριο η έρευνα λαμβάνει υπόψη της τα θανατηφόρα τροχαία ανά 100.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος είναι η απώλεια 18 ζωών (ανά 100.000 άτομα) κάθε χρόνο.

Όπως μπορεί να υποθέσατε οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για να οδηγεί κανείς είναι οι τριτοκοσμικές με πρωταθλήτρια την Ναμίμπια (με 45 νεκρούς/100.000 κατοίκους) ενώ ακολουθούν οι Ταϊλάνδη (44), Ιράν (38), Σουαζιλάνδη (36), Κογκό (34), Δομινικανή Δημοκρατία (32), Μαλάουι (32), Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (32), Μπελίζ (31) και Μογγολία (31).

Η Ρωσία έχει γίνει πλέον διάσημη στο youtube από τα βίντεο που κυκλοφορούν με τις on board κάμερες στα αυτοκίνητα που καταγράφουν αστείες καταστάσεις. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή μιας και οι κάμερες υπάρχουν για να καταγράφουν -ως αποδεικτικά στοιχεία για τις ασφαλιστικές εταιρίες- τα απίθανα τροχαία που συμβαίνουν εκεί.

Λογικό, μιας και η Ρωσία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη με 24 νεκρούς/100.000 άτομα ενώ ακολουθούν οι Ουκρανία (20), Λευκορωσία (19), Λετονία (17), Λιθουανία (17), Μολδαβία (16) και Πολωνία (16). Στην αναλογία των 15 θανάτων ανήκουν τέσσερις χώρες: η Αρμενία, η Κροατία, η Ρουμανία …δυστυχώς και η χώρα μας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!