NEA

Το Mazzanti Evantra στους δρόμους [vid]

Το ιταλικό supercar δεν έμεινε απλά στα χαρτιά και ο ιδρυτής της εταιρίας εκδηλώνει μέσα από το πρώτο του βίντεο τις ευχαριστίες για την προβολή που πήρε από τον παγκόσμιο Τύπο…

Πολλές φορές έχουμε γράψει για υπεραυτοκίνητα που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως θα κατασκευαστούν στην πραγματικότητα. Αρκετά από αυτά αποτελούν πυροτεχνήματα αναζητώντας προβολή, άλλα υπάρχουν για καιροσκοπικά παιχνίδια και μερικά είναι τύπου «σε δουλειά να βρισκόμαστε». Υπάρχουν, όμως, και πραγματικές προσπάθειες και μία καλή απόδειξη θα είναι πάντα ένα βίντεο που να δείχνει πως το project δεν υπάρχει μόνο στα χαρτιά αλλά κυκλοφορεί και στους δρόμους.

Πριν από περίπου τρία χρόνια είχαμε αναφερθεί στην εταιρία F&M και στο Evantra, ένα χειροποίητο supercar που τότε θα κατασκευαζόταν σε 5 αντίτυπα. Από ότι φαίνεται, ο Luca Mazzanti έμεινε μόνος του, και όπως δηλώνει στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, λέει πόσο πετυχημένη ήταν η δημοσιότητα που του δόθηκε …αλλά δεν μιλά καθόλου για πωλήσεις.

Η εταιρία Mazzanti είχε ανακοινώσει πως θα προχωρούσε στην κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου τέλη 2012 …ωστόσο, μόλις στα τέλη της περσινής χρονιάς κατασκευάστηκε το 01 ενώ σε δοκιμές στην πίστα βρίσκεται το 00. Και ενώ αρχικά είχαν γίνει αναφορές για boxer 3.5 τούρμπο κινητήρες,  τελικά επιλέχτηκε η φτηνή μεν αλλά αξιόπιστη δε λύση ενός ατμοσφαιρικού 7λιτρου V8 -προφανώς αναβαθμισμένος LS7 της GM- με απόδοση για την περίσταση περίπου στα 700 άλογα. Παρά ταύτα, κάτι μας λέει πως ακόμη και με ένα τόσο φλύαρο κουκούλι, το ελληνικό Korres P4 θα είναι πολύ καλύτερο από το ιταλικό supercar…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!