NEA

Νέο Citroen C1 για Γενεύη.

Με αρκετά ενδιαφέρουσα εμφάνιση το νέο C1 αναμένεται δώσει χρώμα στους δρόμους των πόλεων από τους επόμενους μήνες που θα λανσαριστεί…

Το Peugeot 108 έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές μέρες, το Toyota Aygo αναμένεται να αποκαλυφτεί προσεχώς ενώ το Citroen C1 κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο προβάλλοντας την κουκλίστικη εμφάνισή του. Η οποία ακολουθεί το μοτίβο του μεγαλύτερου Citroen C4 Picasso με τα ανεξάρτητα φωτιστικά σώματα που θυμίζουν και κάτι από Fiat 500 ή το μεγαλύτερο Nissan Juke.

Όπως και να έχει το νέο Citroen C1 κερδίζει τις εντυπώσεις με την σύγχρονη εμφάνισή του με το μήκος να φτάνει τα 3,46 μέτρα και το απόβαρο να ξεκινά απ τα 840 kg. Όσο δηλ. και του Peugeot 108 αφού ως γνωστό τα τρία «μικρά» (μαζί με το Toyota Aygo) αποτελούν προϊόν συμπαραγωγής. Ο κύκλος στροφής είναι στα 4,8 μέτρα, το τιμόνι έχει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση ενώ η ολοκαίνουργια πίσω ανάρτηση είναι ελαφρύτερη έως 4 kg.

Ακόμη δεν υπάρχουν φωτογραφίες για το εσωτερικό αλλά αναμένεται να υπάρχει οθόνη αφής 7 ιντσών με συνδεσιμότητα για smartphones ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις θα υπάρχει σύστημα οπισθοπορείας με κάμερα και υποβοήθηση στις ανηφόρες (hill start). Ο χώρος αποσκευών με 196 lt μπορεί να αυξηθεί με την αναδίπλωση των καθισμάτων στα 780 lt.

Από πλευράς κινητήρων συναντάμε δύο 3κύλινδρες εκδόσεις: αυτή των 1.000 cc με κινητήρα Toyota που αποδίδει 68 άλογα και συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και σύστημα start/stop και την μεγαλύτερη 1.2 VTi με 82 ίππους και 118 Nm. Και οι δύο εκδόσεις έχουν εκπομπή CO2 κάτω από 100 g/km που σημαίνει πως δεν υπάρχει επιβάρυνση από τέλη κυκλοφορίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!