NEA

Στην γραμμή παραγωγής του Pony [vid]

Η NAMCO ανάρτησε στο YouTube ένα βίντεο που δείχνει την γραμμή συναρμολόγησης του θρυλικού Pony. Η οποία θα ξεκινήσει την άνοιξη…

Έτσι τουλάχιστον διαλαλεί ο πρόεδρος της NAMCO Πέτρος-Τζανέτος Κοντογούρης που έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή με τις δηλώσεις του σχετικά με την έναρξη παραγωγής του Pony 4ης γενιάς και την αφύπνιση της ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου.

To οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη, θα έχει μήκος 3,8 μέτρα με μεταξόνιο 2,4 μέτρα ενώ το 1.500άρι μοτέρ με 5άρι σαζμάν προφανώς δεν θα δυσκολεύεται να μετακινήσει το αμάξωμα των 850 κιλών, όπως είχε δηλώσει πρόεδρος της NAMCO πριν από μέρες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η NAMCO προγραμματίζει την παραγωγή στα 24 αυτοκίνητα την ημέρα με στόχο τον πενταπλασιασμό του ρυθμού παραγωγής στα επόμενα χρόνια. Τώρα, τα Pony θα εξάγονται και πωλούνται σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αλγερία.

Όσο καλή πίστη και αν έχει κανείς δημιουργείται ένα εύλογο ερώτημα: γιατί κάποιος να αποφασίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα -και όχι μόνο- σε μια χώρα με υπέρμετρη φορολόγηση και σχεδόν κανένα βιομηχανικό κίνητρο για «τριτοκοσμικές» χώρες; Για ποιο λόγο να μην στηνόταν π.χ. στο Μαρόκο ένα εργοστάσιο με φτηνότερα εργατικά χέρια; Μακάρι η είδηση αυτή να αληθεύει και να μην είναι απλώς ένα πυροτέχνημα αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει μία τέτοια ιδέα σε μία χώρα όπου η βασική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει να κάνει με εσπρεσάδικα και γυράδικα… με το συμπάθιο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!