NEA

Νέο Nissan Juke με βλέμμα από 370Ζ!

Nissan-Juke_2015_Geneva_Auto_Show (1)

To ιδιαίτερο Juke αποκτά νέο πρόσωπο που παραπέμπει στο γνωστό σπορ 370Ζ και νέο τούρμπο κινητήρα στα 1,2 lt.

Ένα από τα πιο αυθεντικά σχήματα που κυκλοφορούν στις μέρες μας είναι αυτό του Nissan Juke που περνά από το πρώτο του facelift. Οι σχεδιαστές δεν είχαν και πολλά πράγματα να πειράξουν δίχως να αλλοιώσουν την ισορροπία στο crossover αμάξωμα και έτσι περιορίστηκαν στην υιοθέτηση -από το 370Ζ, όπως είπαμε- των στενόμακρων φωτιστικών, στη νέα γρίλια και στους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στα σημεία αλλά σημαντική είναι μία μικρή …ανακαίνιση που έχει γίνει στο πορτμπαγκάζ των προσθιοκίνητων εκδόσεων αυξάνοντας την χωρητικότητα κατά 40% στα 354 lt. Από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού, όλες οι εκδόσεις φέρουν LED ημέρας ενώ το NissanConnect, το Safety Shield και το σύστημα περιμετρικής όρασης (Around View Monitor) περιλαμβάνονται πλέον στην λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό.

Σημαντική είναι η προσθήκη της νέας τούρμπο έκδοσης DIG-T άμεσου ψεκασμού στα 1.200 cc (αντικαθιστά την ατμοσφαιρική 1.6 με τους 117 PS) η οποία αποδίδει 115 PS/190 Nm με μέση κατανάλωση 5,5 lt/100 km, στάνταρ start/stop και εκπομπή CO2 στα 126 g/km.

Η νέα τούρμπο έκδοση πλαισιώνει την μεγαλύτερη 1.6 DIG-T που αποδίδει 190 PS και έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά (καλύτερη ροπή από χαμηλά, λιγότερο CO2 στα 139 g/km στις 2WD εκδόσεις) χάρη στην υψηλότερη σχέση συμπίεσης (στο 10,5:1 από 9,5:1) και βελτιωμένο EGR.

Πέρα από την έκδοση με το μηχανικό 6άρι κιβώτιο και την αξιόλογη ντίζελ έκδοση 1.5 dCi που παραμένει ως είχε, η τετρακίνητη έκδοση 4WD θα συνδυάζεται με το νέο Xtronic (αυτόματο CVT). Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Nissan Juke ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!