NEAΑΓΩΝΕΣ

Porsche 919 Hybrid, φόρτσα για το Le Mans!

Μετά από 16 χρόνια η Porsche επιστρέφει στις 24 Ώρες του Le Mans με την 919 Hybrid πετώντας το γάντι στην κυρίαρχη Audi!

Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο αγωνιστικό που έχουν δημιουργήσει ποτέ, λένε οι μηχανικοί της Porsche. Κι αυτό γιατί η 919 μετέχει στην κατηγορία LMP1 του θρυλικού 24Ωρου όπου το βασικό συστατικό αφορά στο υβριδικό σύστημα και στην ανάκτηση της ενέργειας. Συγκεκριμένα, η απόδοση του υβριδικού συστήματος είναι καταλυτική μετά τους αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου και το αγωνιστικό οφείλει να είναι ανταγωνιστικό αν θέλει να σπάσει το κατεστημένο της Audi.

Το σύστημα απαρτίζεται από δίλιτρο τούρμπο κινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς ενώ για τους εμπρός φροντίζει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Βάσει προδιαγραφών το μήκος της 919 Hybrid φτάνει τα 4,65 μέτρα, ενώ το ύψος της δεν ξεπερνά τα 1,05 μέτρα για να είναι εξαιρετικά χαμηλή και αεροδυναμική για να μπορεί να προσαρμοστεί στην πίστα που διεξάγεται ο εκάστοτε αγώνας. Για αυτούς που γίνονται και νύχτα (όπως οι 24 Ώρες του LeMans) υπάρχουν χαρακτηριστικοί προβολείς που αποτελούνται ο καθένας από 4 στοιχεία LED.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Γιατί Porsche και audi μήπως δεν είναι το ίδιο πράγμα??? Μα μας δουλεύουν εντελώς ?? Για μάλ…άκες μας παιρνάνε?

    1. Οχι, δεν ειναι το ιδιο πράγμα, πανίβλακα!!
      Άλλη εταιρεία η μια και άλλη η άλλη. Ανήκουν και οι 2 εταιρίες στο group της VW, όσον αφορά τα μετοχικά τους κεφάλαια, αλλά πέρα απ’ αυτό είναι διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικά διοικητικά συμβούλια, διαφορετική ιστορία, διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετικές εγκαταστάσεις και διαφορετικό τμήμα motorsport.

      Δεν φτάνεις που είσαι άσχετος, απληροφόρητος και ανενημέρωτος, δεν φτάνει που ακούς οτι σου λένε τριγύρω χωρίς να το ψάχνεις και να το διασταυρώνεις, κάνεις και πνεύμα απο πάνω και νομίζεις οτι λες και εξυπνάδες…

      Συμπέρασμα:
      Ο μαλάκας της υπόθεσης είσαι εσύ και μόνον εσύ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!