NEA

Ξεκινά η παραγωγή του Kia Soul EV

kia-soul-ev

Όπως όλα δείχνουν, η Kia είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα τη παραγωγή του νέου της ηλεκτρικού Soul, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του έτους σε Ευρώπη και Αμερική.

Το Soul EV έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στην έκθεση του Σικάγο. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με ηλεκτροκινητήρα 81 kW, o οποίος αποδίδει 81 ίππους και 285 Nm ροπής. Οι τιμές αυτές είναι αρκετές να επιταχύνουν το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 12 δευτερόλεπτα, περιορίζοντας ηλεκτρονικά την τελική ταχύτητα στα 150 χλμ./ώρα, για λόγους αυτονομίας.

Η ενέργεια προέρχεται από μία αερόψυκτη μονάδα 27kWh, για την οποία η Kia υποστηρίζει ότι παρέχει αυτονομία 160 χιλιομέτρων. Αναφορικά με τους χρόνους φόρτισης, σε μία οικιακή παροχή 240V το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει πλήρως το συσσωρευτή του σε 5 ώρες. Για πιο γρήγορα, με ένα φορτιστή εξόδου 50 kW, μπορεί να επιτευχθεί φόρτιση στο 80% σε μόλις 33 λεπτά.

Εμφανισιακά θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του Soul. Αντίστοιχα το εσωτερικό του θα φέρει πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει διασύνδεση Bluetooth, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και διάφορα άλλα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!