ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτόνομη οδήγηση με οδηγό μαγνητάκια!

Volvo Car Group has completed a research project using magnets in the roadway to help the car determine its position 2

H Volvo παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα ιδέα με στόχο στην βελτιστοποίηση της ακρίβειας της αυτόνομης οδήγησης…

Στα περισσότερα συστήματα αυτόνομης οδήγησης η τηλεματική -και συγκεκριμένα το δορυφορικό σύστημα GPS– αποτελεί το βασικό στοιχείο της όλης πλατφόρμας σε συνδυασμό με ένα σύνολο από κάμερες και ραντάρ. Γιατί όμως η καθοδήγηση ενός αυτόνομου αυτοκινήτου να μην γίνεται κατευθείαν από το οδόστρωμα;

Volvo Car Group has completed a research project using magnets in the roadway to help the car determine its position 1Πρόκειται για μία πολύ απλή σκέψη που βασίζεται σε φυτεμένα μαγνητάκια -σε διάταξη 40χ15 mm- πάνω στην άσφαλτο ώστε να γίνεται αντιληπτή με μεγάλη ακρίβεια η θέση του οχήματος πάνω σε αυτή (την άσφαλτο). Οι ειδικοί της Volvo δημιούργησαν στις εγκαταστάσεις τους, κοντά στο Gothenburg στην Σουηδία, ένα πρωτότυπο διάδρομο μήκους 100 μέτρων με τοποθετημένα μαγνητάκια φυτεμένα σε βάθος περίπου 200 mm κάτω από τον ασφαλτοτάπητα.

Το αυτόνομο όχημα είναι εφοδιασμένο με διάφορους αισθητήρες που «επικοινωνούν» με τα μαγνητάκια. Το όλο project «τρέχει» σε συνεργασία με το σουηδικό κράτος και σχεδιάστηκε με την λογική ενός φανταστικού σιδηρόδρομου όπου πάνω του τρέχει ένα όχημα. Βασικός του σκοπός είναι στο μέλλον η βελτιστοποίηση της ακρίβειας της αυτόνομης οδήγησης καθώς η ακρίβεια του GPS και της ομπρέλας από κάμερες και ραντάρ μετριάζεται υπό συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες (π.χ. ομίχλη, κακοκαιρία κ.λπ.).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!