NEA

O Enzo Ferrari αγαπούσε …Πεζό!

Peugeot 504 Coupe (2)

Γνωρίζατε πως μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο μεγάλος άνδρας της Ferrari είχε ως βασικό μεταφορικό μέσο μοντέλα Peugeot;

Οι ψαγμένοι και φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου ίσως και να γνωρίζουν πως ο Enzo Ferrari είχε μεγάλη αδυναμία στην PeugPeugeot 504 Coupe (1)eot και διατηρούσε στενή φιλία με τον Pininfarina (είχε σχεδιάσει όμορφα μοντέλα της γαλλικής εταιρίας, από το 403 Cabrio του 1956 και το 504 Coupe του 1969 έως το 406 Coupe του 1996). Για αρκετά χρόνια την δεκαετία του 1960 ο Enzo Ferrari χρησιμοποιούσε για τις καθημερινές του μετακινήσεις ένα Peugeot 404 με δερμάτινο σαλόνι, ειδικό τιμόνι Nardi και προβολείς ομίχλης από Lancia Flaminia.

Enzo Ferrari_MINI_driver John SurteesΤο 1969 ένα πρόβλημα με το γόνατο τον ώθησε να αντικαταστήσει το 404 με το νεότερο σεντάν 504 που ωστόσο το έφαγε η σκόνη μιας και μέχρι το 1973 προτίμησε την πιο γοητευτική κουπέ έκδοση. Από εκεί και έπειτα ο Ferrari ξεκίνησε να χρησιμοποιεί αυτοκίνητα της Fiat ενώ χρησιμοποιούσε παράλληλα και ένα Mini Cooper που είχε στην κατοχή του ως δώρο από το Ισηγόνη. Μάλιστα, ο Ferrari το προτιμούσε την χειμωνιάτικη περίοδο καθώς έβρισκε πιο βολική την εμπρός κίνηση.

interview about Enzo Ferrari from Dino TagliazucchiΟι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τον παλιό σοφέρ, τον Dino Tagliazucchi, o οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είχε πει πριν πολλά χρόνια σε συνέντευξή (στο Club Peugeot Italia) πως παρόλο που είχε διάφορες Ferrari (όπως η απίστευτη 365 GT V12), τις χρησιμοποιούσε μόνο όταν ήταν απαραίτητο και πως για τα ταξίδια προτιμούσε τα Peugeot. Περισσότερα άρθρα με ιστορική σημασία μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!