NEA

Με φουλ συμμετοχή η Lada στο WTCC!

Lada Granta TC1 for 2014 WTCC (2)

Μπορεί να έχει περάσει με ψιλά γράμματα αλλά η Lada συμμετέχει στο WTCC με το αγωνιστικό Granta TC1!

Lada Granta TC1 for 2014 WTCC (3)Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Lada συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού από το 2008(!) με δύο αγωνιστικά της σειράς 110 μιας και η ρωσική εταιρία συμμετείχε περιστασιακά στο WTCC. Από φέτος όμως θα υπάρχει φουλ συμμετοχή και η Lada παρουσίασε το αγωνιστικό για τη νέα σεζόν με το Granta TC1 να είναι ελαφρύτερο κατά 50 kg (συνολικά στα 1.150 kg), με φουσκωμένο αεροδυναμικό body-kit, 20άρες ζάντες, χαμηλωμένη κατά 20 mm ανάρτηση (σε σχέση με το προηγούμενο αγωνιστικό), πίσω μεγάλη αεροτομή κ.α.

Lada Granta TC1 for 2014 WTCC (1)Ο τούρμπο 1.600άρης 4κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 380 άλογα με την ομάδα των πιλότων να αποτελείται από τους Rob Huff (πρωταθλητής του WTCC το 2012), James Thompson και Mikhail Kozlovskiy. Ο Thomson είχε σημειώσει πέρυσι την καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα (5ος) ενώ του χρόνου θα δούμε ένα εντελώς νέο αγωνιστικό. Φέτος, το Granta TC1 θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα Citroen C-Elysee WTCC και Honda Civic WTCC. Εδώ να πούμε πως η Lada σχεδιάζει μία επιθετική πολιτική (τουλάχιστον στις ανατολικοευρωπαϊκές αγορές που έχει μεγάλη επιτυχία) καθώς η ιδιοκτήτρια Avtovaz έχει ενσωματωθεί στον όμιλο Renault-Nissan.

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!