NEA

Πόσα άλογα θα έχει το νέο Nissan GT-R;

NISSAN GT-R NEW-2015 (1)
Η φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από ένα ιαπωνικό περιοδικό αυτοκινήτου και μας δίνει μία πρώτη ιδέα από τη νέα γενιά του ιαπωνικού supercar…

NISSAN GT-R NEW-2015 (2)Το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σε περίπου ενάμιση χρόνο και οι πρώτες πληροφορίες/φήμες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και θεωρούν βέβαιη την ύπαρξη του V6 των 3,8 lt με τα διπλά turbo και τον κωδικό VR38DETT. Ακολουθώντας όμως τη νέα τάση που πηγάζει από την F1 αλλά και από ισχυρότερα supercar (π.χ. LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder), το νέο GT-R θα είναι υβριδικό και θα διαθέτει ένα σύστημα τύπου KERS (όπως των μονοθεσίων) το οποίο εξελίσσεται σε συνεργασία με την Williams.

Έτσι, η ισχύς θα είναι άκρως ανταγωνιστική και η συνδυασμένη θα αγγίζει τους 800 ίππους με επιδόσεις που θα ξεπερνούν ακόμη και αυτές του τωρινού Nismo. Και λέμε «άκρως ανταγωνιστική» καθώς οι επιδόσεις (μία πρώτη εκτίμηση είναι το 0-100 σε 2,7 sec με τελική 340 km/h) θα προσεγγίζουν εκείνες υπερκατασκευών που κοστίζουν πάνω-κάτω στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Ακόμη και αν το νέο και προηγμένο τεχνολογικά -σε σχέση με το τωρινό- GT-R είναι ακριβότερο θα είναι ελάχιστα και θα κυμαίνεται κοντά στα σημερινά δεδομένα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!