ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξανά στο προσκήνιο η τεχνολογία V2V.

Volvo Car-2-Car  and Car-2-Object communication technology (1)

Η Volvo ξαναθυμάται την τεχνολογία του δικτυωμένου αυτοκινήτου σε ένα κόμβο που θα μπορεί να επικοινωνεί με σταθερά σημεία ή με διερχόμενα αυτοκίνητα…

Για την τεχνολογία V2V ή C2C (Vehicle-to-Vehicle ή Car-to-Car) έχουν γράψει επανειλημμένως και αυτή την φορά επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω της Volvo που παρουσιάζει την τελευταία και πιο εξελιγμένη πλατφόρμα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ασύρματο κόμβο επικοινωνίας όπου τα οχήματα ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεδομένα (του στιλ «προσοχή, ολισθηρό οδόστρωμα», όταν προηγουμένως έχει επέμβει το ESP) όταν πλησιάζουν το ένα με το άλλο ή από σταθερά σημεία.

Η ειδοποίηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο (στην εν λόγω πλατφόρμα οι πληροφορίες μεταφέρονται και αποστέλλονται από κέντρο δεδομένων της Volvo μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας) και μπορεί να αποσιωπήσει παράνομες ενέργειες τρίτων όπως π.χ. όταν ένα αυτοκίνητο περάσει με «κόκκινο» να ειδοποιηθούν τα διερχόμενα στην διασταύρωση και αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το νέο project «τρέχει» υπό την επιδότηση του σουηδικού και νορβηγικού κράτους. Σαν ιδέα ακούγεται πραγματικά χρήσιμη αλλά στην πράξη είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί, όπως κατά την γνώμη μας και η αυτόνομη οδήγηση.

Άλλωστε για αυτό μετά από τόσα χρόνια -το 2007 είχαμε πάρει μία πρώτη γεύση στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση της GM στην πίστα της Pirelli- δεν έχουμε δει κάτι στην πράξη. Το θετικό είναι ότι σε τέτοιου είδους προγράμματα απασχολούνται όχι μόνο ειδικοί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και διάφοροι πανεπιστημιακοί, σπουδαστές κ.α. Φυσικά, με τις αντίστοιχες επιδοτήσεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!