NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα σειρά κινητήρων GM

gm-ecotec

H General Motors έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες γύρω από τη νέα γενιά κινητήρων χαμηλού κυβισμού Ecotec που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα.

Βασισμένοι σε μία σπονδυλωτή δομή, ώστε να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακος και να χρησιμοποιούν μεταξύ τους αρκετά κοινά μέρη, οι νέοι κινητήρες της σειράς Ecotec, 11 στον αριθμό, υπόσχονται να προσφέρουν “κορυφαία απόδοση, ομαλή λειτουργία και αξιοπιστία”. Πρόκειται για τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα, με χωρητικότητα από 1.0 έως 1,5 λίτρα και ισχύ από 75 έως 165 ίππους. Ορισμένοι από αυτούς θα φέρουν υπερσυμπιεστές, ενώ άλλοι θα συνεργάζονται με υβριδικά συστήματα και με εναλλακτικά καύσιμα.

Ο πρώτος κινητήρας της νέας αυτής σειράς, 1.0 λίτρου, έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στο Opel Adam. Τα εργοστάσια παραγωγής θα βρίσκονται σε Ουγγαρία, Κίνα, Μεξικό, Νότια Κορέα και ΗΠΑ, καλύπτοντας ουσιαστικά τις παγκόσμιες ανάγκες του ομίλου. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2017 θα κατασκευάζονται περισσότερα από 2,5 εκ. κομμάτια ετησίως, που θα εφοδιάζουν 27 διαφορετικά μοντέλα. Μερικά από τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξης:

  • Δύο εκκεντροφόροι επί κεφαλής, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο.
  • Υδρόψυκτο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων, που εξασφαλίζει γρηγορότερα warm-ups και θέρμανση μέσω του συστήματος κλιματισμού, στην καμπίνα.
  • Μεταβλητής ροής αντλία λαδιού, που γλιτώνει ενέργεια καθώς προσφέρει τόσο λιπαντικό, όσο χρειάζεται ο κινητήρας, με βάση την ταχύτητα, το φορτίο και τη θερμοκρασία λειτουργίας.
  • Σύστημα ψύξης εμβόλων για τον έλεγχο της θερμοκρασίας λειτουργίας τους.
  • Μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής.
  • Ανά περίπτωση συστήματα άμεσου ψεκασμού, turbo και plug-in hybrid.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!