NEA

Τι ήχο βγάζει το τούρμποϋβριδικό BMW i8;

Αν απορείτε τι ήχο μπορεί να βγάζει ένα plug-in υβριδικό με 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα τότε βάλτε ήχο και δείτε το στο βίντεο να κάνει ένα γρήγορο «0-130»…

Ένας σημαντικός παράγοντας σε ένα supercar είναι δίχως αμφιβολία ο ήχος που βγάζει (κάτι που ταλανίζει μέχρι και την F1 με τους νέους V6) φιξάροντας ανάλογα την αδρεναλίνη. Κάτι τέτοιο οι ειδικοί δεν το αγνοούν και φροντίζουν με διάφορες τεχνικές να υπάρχει το σωστό μπάσο ακόμη και σε ένα υβριδικό plug-in με 3κύλινδρο 1.500άρη μοτέρ.

BMW-i8-Video-SoundΌπως θα ακούσετε και στο βίντεο που το βλέπετε να επιταχύνει από στάση στα 130 km/h κάθε άλλο παρά «λίγο» ακούγεται το BMW i8 που δίνει την εντύπωση ενός σπορ V8 μοντέλου. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το i8 έχει μήκος 4,7 μέτρα, βάρος 1.490 kg, η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 362 ίππους ενώ το 0-100 πετυχαίνεται σε 4,4 sec.

Το BMW i8 θα διαθέτει στάνταρ ένα ενεργό σύστημα ηχοακύρωσης (ASD ή Active Sound Design) που θα ανασυνθέτει την χροιά του ήχου τόσο εκτός όσο και στην καμπίνα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο βίντεο ήταν απενεργοποιημένο, σύμφωνα με το Bimmerspot το οποίο τράβηξε και το βιντεάκι.

Η γερμανική ιστοσελίδα αναφέρει πως κάτι τέτοιο αποτελεί εξαίρεση μιας και το ASD δεν θα μπορεί ο πελάτης να το απενεργοποιεί και ο ήχος θα διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόγραμμα κίνησης (Eco Pro, Comfort, στο βίντεο είναι το Sport). Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως ο τεχνητός εξωτερικός ήχος παράγεται από την αριστερή πλαστή απόληξη που λειτουργεί ως ηχείο ενώ η δεξιά ως κανονική εξάτμιση.

Πραγματικά ενδιαφέρον και μέχρι να …ακούσουμε κάποια άλλη πληροφορία ακούστε το παρακάτω άσχετο βίντεο από ένα φτιαγμένο TVR Tuscan με τον γνωστό LS7 κινητήρα της Corvette και πειραγμένο σύστημα εξαγωγής…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!