NEA

Πόσα θα δίνατε για μία αυθεντική BMW 507;

BMW-507-Roadster-1958 (10)

Η συλλεκτική BMW με έτος κατασκευής το 1958 πωλήθηκε σε πρόσφατη δημοπρασία για 2,42 εκατομμύρια δολάρια…

BMW 507 technical brochure (5)Για πολλούς η 507 θεωρείται ως το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW. Η παραγωγή της περιορίστηκε σε μόλις 251 αντίτυπα και διήρκησε από το 1956 έως το 1959. Άμεσος στόχος της BMW 507 ήταν η Mercedes 300 SL και τα αρχικά πλάνα προέβλεπαν την παραγωγή του βαυαρικού μοντέλου σε χιλιάδες κομμάτια το χρόνο. Ωστόσο, η υψηλή τιμή πώλησης είχε άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά της εταιρίας και η παραγωγή της περιορίστηκε σε ένα μικρό αριθμό.

BMW 507 technical brochure (1)Κάτω από το καπό υπάρχει αλουμινένιος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 3,2 lt που αποδίδει 145 άλογα, με διπλά καρμπιρατέρ και έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο. Την μετάδοση στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων, υπάρχει ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλούς συνδέσμους και ράβδους στρέψης, εμπρός δισκόφρενα και πίσω ταμπούρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει στο κοντέρ του μόλις 17.563 km και έχει αλλάξει μόλις δύο ιδιοκτήτες (ο δεύτερος το 1972) και βρίσκεται σε εξαιρετική και original κατάσταση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!